enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4351
EURO
34,7348
ALTIN
2.428,82
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Beylikdüzü Belediyesi Afetlere Karşı Hazırlıklı

Beylikdüzü Belediyesi Afetlere Karşı Hazırlıklı
05.01.2017
113
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi, oluşabilecek çeşitli afetlere karşı “Afet ve Acil Durum Hazırlıkları” toplantısını gerçekleştirdi. Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde kurulan Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi’nin düzenlediği STK’lara, muhtarlara ve personele yönelik yapılan programla belediye web sitesi üzerinden ulaşılabilen Afet Bilgi Sistemi tanıtıldı. Yasalara göre belediyenin üzerine düşen görevler anlatıldı.

Beylikdüzü’nde 387 Toplanma Alanı Mevcut

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu’nun katılımcıların sorularını yanıtladığı toplantıda, yaşanacak afet durumlarında belediyenin üstleneceği görevler aktarıldı. İlk sırada Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sonrasında kaymakamlık ve valiliğin yetkili olduğu acil durumlarda belediyelerin 3. sırada yer aldığı belirtildi. İlçede konutlara uzaklığı ortalama 500 metre olan toplamda 387 tane toplanma alanı belirlendi.

Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi Üzerine Düşen Görevleri Bir Bir Yapıyor

Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi bu kapsamda “Afet Bilgi Sistemi” (ABİS)’in kurulması, bütünleşik risk analizi yapma, Beylikdüzü Belediyesi afet müdahale planı hazırlama, afet ve acil durum merkezinin teşkili, başta kamu kurum ve kuruluşlarının binaları olmak üzere tüm yapıların dayanıklı hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile belirlenecek ileri bir tarihte, ilçedeki tüm vatandaşların konu hakkında bilgilendirilmesi ve hazırlıklı hale getirilmesi çalışmaları da hayata geçirilecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.