enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4491
EURO
34,7379
ALTIN
2.437,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çanakkale’de Oğlak Çevirme Sezonu Başladı

Çanakkale’de Oğlak Çevirme Sezonu Başladı
06.04.2017
347
A+
A-

Çanakkale’de kilosu 60 TL’den satışa sunulan pişmiş oğlak eti büyük rağbet gördü.

 Düşük yağ oranı nedeniyle kırmızı etler arasında en sağlıklısı olarak gösterilen oğlak etinin sezonu  Çanakkale’de de açıldı. Nisan ayı ile birlikte kesilerek çevirme yapılan oğlak etine rağbet ise oldukça fazla.

Sert geçen kış mevsiminden yaza geçişte havaların ısınması ve doğanın uyanışıyla ilk baharın güzelliklerini yaşayanlar, lezzet bakımından da kırmızı etin en sağlıklısı olarak kabul edilen oğlak çevirmenin tadına varıyor. Oğlak eti mevsiminin açılmasıyla birlikte çok sayıda kişi oğlak çevirme yapılan mekanlara akın etmeye başladı. Bunlardan birisi de Çanakkale-Çan karayolu üzerinde yıllardan bu yana faaliyet gösteren  Balaban Dinlenme Tesisi oldu. Büyük Önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün de,  İran Şahı Rıza Pehlevi ile birlikte 1934 yılında oturup kahve içtikleri yer olarak bilinen işletmenin sahibi 47 yaşındaki Nevzat Dağlı, 1982 yılından bu yana sezonu geldiğinde oğlak çevirme yaptıklarını söyledi. Bu yıl da oğlak eti sezonunun başladığını belirten Dağlı, şöyle dedi: “Pişmiş oğlak çevirmenin kilosunu 60 TL’den satıyoruz. Mart ayı sonu itibariyle sezon başladı ve eylül ayına kadar süt oğlak, süt kuzu çalışıyoruz. Oğlağın semiz olmasına dikkat etmek lazım. Bahar ayları körpe ve tam lezzetli olduğu zamandır. Oğlağı odun ateşinde, közde pişiriyoruz ve yaklaşık 2 saat sürüyor. Gayet lezzetli oluyor. Kuzuya göre biraz daha az yağlı ve hafif olduğu için vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.