enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5897
EURO
34,8175
ALTIN
2.422,65
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çatalca’da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Yapıldı

19.03.2018
163
A+
A-

Şanlı tarihimiz boyunca vatan ve millet uğrunda canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi anmak için 18 Mart 2018 Pazar günü Çatalca Alaiye Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Çatalca, vatanı, milleti, bayrağı ve istiklali için bir an tereddüt etmeden canını vermiş kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle andı. Çatalca Alaiye Şehitliği’nde düzenlenen törene; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, İlçe Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Daire Amirleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar, askerler, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.

Şehitliğe çelenk sunuldu

Şehitlik Anıtına, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel tarafından çelenk sunulması sonrası, Örcünlü 12. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Gökhan Sunman tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Başkan Kara tebrik etti

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın anlamlı konuşması sonrası tebrik ettiği Yüzbaşı Gökhan Sunman sözlerine, “Bugün burada ülkemizin bağımsızlığı vatanın bölünmez bütünlüğü ile cumhuriyet ve demokrasi uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde belki şehitliklerde, belki bilinmeyen yerlerde, bazıları kefensiz, bazıları da mezar taşı dahi olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde yatan bütün şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış bulunuyoruz” ifadeleriyle başladı.

Çanakkale Türk’ün düğün günüdür

“Her anı kahramanlık destanları ile dolu Çanakkale Zaferini anlatmaya kelimelerin yeterli gelmesi mümkün değildir” sözleriyle devam eden konuşmasında Yüzbaşı Sunman dinleyicilere duygu dolu anlar yaşatarak şu ifadelere yer verdi;

“ 18 Mart düşmanın zannettiği gibi bir savaş, bir ölüm günü değildir. Çanakkale Türk’ün düğün günüdür. Yiğitlikle namertliğin güreştiği, teknoloji ile azmin dans ettiği, kahramanlığın korkaklığı ezdiği, zaferin mertlikle kucaklaştığı, ölümün şahadetle yüceldiği, Mustafa’nın Kemal’e erdiği, Türklerin Kemalleştiği gündür.

Bugün ölümsüzlük şerbeti içenlerin günüdür

18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin Türk vatanının ve Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk Vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.

Bugün yurdumuzun semalarında, denizlerinde, Malazgirt’te, Kosova’da Niğbolu’da, Yemen’de, Galiçya, Kafkasya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Hakkari, Van, Şırnak, Cizre ve Afrin’de belki bir dağ başında, belki bir köyde, dünyanın dört bir yanında şehit olanların günüdür. Bugün ölümsüzlük şerbeti içenlerin Tanrı’ya kavuştuğu gündür. Bugün barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün babasının hediyesi balonla oynamaya kıyamayan, “Patlarsa ölürüm, içinde babamın nefesi var” diyen Afrin Şehidimizin 5 yaşındaki kızı ile daha nice kahramanlarımızın gururlu evlatlarının günüdür.

Ey Kahraman Şehidim!

Şimdi kahraman şehitlerimizin emaneti olan bayrak ve vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize ve onların ebedi hatıralarına layık olmak için tüm gayretimizle, dimdik vazife başındayız.

Vatanı için canını feda eden yiğit şehidim!

Bizler Yüce Yaradan’ın verdiği güç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile sizlerden aldığımız feyz ile her ne halde olursa olsun kutsal vatanın bölünmez bütünlüğüne ve Türk’ün bu dünyadaki varlığına göz diken, dahili ve harici bütün düşmanlarımızı, bertaraf ederek senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız.

Aziz ve kahraman şehitlerimiz!

Sizleri bizlerden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Gösterdiğiniz azim ve feragat, cesaret ve kahramanlıkla, Yüce Türk Milletimizin emrinde görev yapan bizlere, her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz. Ruhunuz şad olsun.”

Program,  Piyade Er Yusuf Alamur’un yaptığı, “Nedir Mehmetçik Olmak” adlı konuşma, Çatalca Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dua okunması ardından, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’in Şehitlik Defteri’ni imzalaması ve katılımcıların Şehitliğe karanfil sunumu ile sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.