enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çerkezköy’deki Kötü Kokular Nedeniyle ‘Maskeli’ Eğitim

Çerkezköy’deki Kötü Kokular Nedeniyle ‘Maskeli’ Eğitim
15.02.2017
121
A+
A-

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde 10 gündür etkili olan ve nedeni henüz tespit edilmeyen kötü kokular nedeniyle Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda bazı öğrenciler okula maske takarak gidiyor.

 Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde 10 gündür etkili olan ve nedeni henüz tespit edilmeyen kötü kokular nedeniyle Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda bazı öğrenciler okula maske takarak gidiyor. Çocuklarını okula göndermeyen veliler ise bugün okul bahçesinde duruma tepki gösterdi.

Çerkezköy’ün Gaziosmanpaşa Mahallesi Beyazsu Sokak’ta 10 gün önce bir kamyonun boş araziye atık boşaltmasının ardından çevreye kötü kokular yayılmaya başladı. Bölgede inceleme yapan belediye ve GAZDAŞ ekipleri, alınan numuneleri kimyasal analize gönderdi ancak bugüne kadar yayılan kötü kokunun nedeni belirlenemedi. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan 1258 öğrencili Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu’nda bazı veliler kötü kokular nedeniyle günlerdir çocuklarını okula göndermedi. Bazı veliler ise çocuklarını ağız maskesi takarak okula gönderirken, çocuklar gün boyu sınıflarda maske kullanmak zorunda kaldı.

Bugün okul bahçesinde toplanan veliler duruma tepki göstererek, soruna çözüm bulunmasını ve kendilerinin bilgilendirilmesini talep etti. Uzun vadeli bir çözüm istediklerini dile getiren veliler, “Okul tatil edilecekse tatil edilsin, eğitimden önce çocuklarımızın sağlığı geliyor. Öğretmenler ve veliler bir dayanışma içersindeyiz. Kimse çocuğunu göndermeyecek veliler olarak böyle bir karar aldık. Gerekirse Milli Eğitim Bakanlığı’na Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat edeceğiz. Biz çocuklarımızı o koku gidene kadar okula göndermeyeceğiz” dediler. Okula Kaymakam Atilla Selami Abban ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay giderek velilerle görüştü.

Kaymakam Abban, kokunun kaynağının bulunması için gönderilen numuneler ile ilgili rapor hazırlanacağını belirterek, “Numune alındı. Sentetik reçine olduğu konusunda birleştiler ama resmi rapor yok. Raporun bana ulaşmasını bekliyorum ona göre hareket edeceğim. Bize inanın, güvenin. Rapora göre hareket edeceğiz. Derslerin telafisi yapılacak. Devamsızlıktan mağduriyet olmayacak. 1 hafta, 10 gün içinde rapor gelecek. Rapor olmadığından okulu tatil edemiyorum. Söz konusu durumun uzaması ya da olumsuz yönde bir rapor gelmesi halinde okulun başka bir alana nakledileceğine dair çalışmalarımız bulunuyor” dedi. Veliler, daha sonra okuldan ayrıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.