enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Emeklilikten Sonra Bisikletle Türkiye Turu Atıyor

24.03.2017
128
A+
A-

Kırklareli’de yaşayan İbrahim Yurtseven, 10 yıl önce çalıştığı işten emekli olunca tanıştığı bisikletle Türkiye’yi geziyor.

 Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki İbrahim Yurtseven 10 yıl önce tanıştığı bisikletle Türkiye’yi geziyor.

EMEKLİ OLUNCA TANIŞTI ŞİMDİ VAZGEÇEMİYOR

İlk bisikletini 49 yaşında emekli olunca alan 2 çocuk babası Yurtseven 2007’de başladığı bisiklet turunu sürdürüyor. Çıktığı turlarda doğa ile iç içe çadırda kalan Yurtseven, bisikletin özgürlük olduğunu söyledi. Yurtseven, “59 yaşında evli ve 2 çocuk babasıyım. 49 yaşında emekli olunca ilk bisikletimi aldım. Aslında ilk olarak sandalla Çanakkale’den çıkıp Akdeniz ve Ege kıyılarını gezmek istedim. Ama imkanlar el vermediği için yapamadım. Daha sonra bisiklete yöneldim. Bisiklet demek özgürlük demek. Ben doğayı ve doğa ile iç içe olmayı seviyorum. Bu yüzden bisikletle kendi başıma tur yolculuğuna çıkıyorum.” dedi.

BİSİKLETİMİ ALDIM VE 1 AY SONRA İLK TURUMA ÇIKTIM”

İlk turuna 2007 yılında çıktığını kaydeden Yurtseven, “Bisikletimi aldım ve 1 ay sonra ilk turuma çıkım. İlk turuma 2007 yılında bisikletle tek başıma Edirne’den çıkıp kıyı ve iç Ege’yi gezdim. Bu tur 20 gün sürdü. Ben köyde büyüdüm. O yüzden korkmuyorum. Ailem tur bisikletçiliği konusunda bana destek verdi ve yanımda oldular. Eskiden çok azdı bisikletle tura çıkan. 2009’da Şarköy’den yola çıkıp Batı Karadeniz’i gezdim. Bu turum 24 gün sürdü. Turlarımda çadırda kalıyorum. Doğa ile iç içe olmayı seviyorum, insana huzur veriyor. 2 sefer Şarköy’den Artvin’e gidip geldim. Turlarımı yalnız başıma yapıyorum. Turlarımda yeni insanlar tanıyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN YARISINI DOLAŞTIM”

Bu yaz yarım kalan turunu tamamlayacağını aktaran Yurtseven, “2015 yılında Lüleburgaz Bisiklet Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği’ne üye oldum. Aynı yıl gidiş-dönüşü 25 gün süren İç Ege ve Akdeniz turu yaptım. 2016’da Kapadokya ve Aladağ’ları gezdim. Rahatsızlanmam sonucu o turdan geri döndüm. Bu yaz yarım kalan turumu tamamlayacağım. Türkiye’nin yarısını bisikletimle dolaştım. En büyük hayalim bisikletle Balkanlar ve Rusya turu yapmak istiyorum.” diye konuştu.

“TUR BİSİKLETÇİLİĞİ İNSANIN KENDİSİNE OLAN GÜVENİNİ ARTIRIYOR”

Tur bisikleti hakkında bilgi veren Yurtseven, “Bisiklet sürmek sağlık yönünden çok faydalı. Bisiklet sürmek insanı dinç tutuyor. Tur bisikletçiliği insanın kendisini olan güvenini arttırıyor. Gençlerin tek başlarına tura çıkmasını istiyorum. Tur demek yakın yere gidip gelmek değil, Trakya dışına uzaklara gidip gelmek demek. Gençlerin 2-3 hafta tur yapması ile kendilerine olan özgüvenin artacağını düşünüyorum. Tur bisikletçiliğinin ekonomik bir gideri yok. Avrupa’da bay ve bayanlar tek başlarına tura çıkabiliyor. Hatta Dünya turu yapıyorlar. Tur bisikletçiliği normal bisiklet sporundan farklı. Turculuk bambaşka bir olay.” ifadelerini kullandı.

“İMKANIM OLSAYDI BİSİKLET SÜRMEYE DAHA ERKEN BAŞLARDIM”

Geçmiş yıllarda herkeste bisiklet olmadığını aktaran Yurtseven, “İmkanım olsaydı bisiklet sürmeye daha erken yaşlarda başlardım. Bizim zamanımızda bisiklet o kadar yaygın değildi. Herkes bisiklet sahibi değildi. Lüleburgaz Bisiklet Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği çok çalışıyor. Dernek gençlere örnek oluyor. Bütün bisikletseverlerin derneğe uğraması gerektiğini düşünüyorum. Bisiklet zor ve asil bir spordur.” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.