enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3353
EURO
34,4657
ALTIN
2.491,52
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Gazeteci-Yazar Mahmut Övür Yeni Anayasa’yı Anlattı

Gazeteci-Yazar Mahmut Övür Yeni Anayasa’yı Anlattı
31.03.2017
131
A+
A-

Gazeteci-Yazar Mahmut Övür, Küçükçekmece’de katıldığı söyleşide Yeni Anayasa ve Referandum ile ilgili önemli bilgiler verdi.

 Gazeteci-Yazar Mahmut Övür, Küçükçekmece’de katıldığı söyleşide Yeni Anayasa ve Referandum ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği söyleşide okurlarıyla buluşan Gazeteci-Yazar Mahmut Övür, Yeni Anayasa ve Referandum ile ilgili önemli bilgiler verdi. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve AK Parti İlçe Başkanı Avukat Mustafa Korkut da katıldı.

“Millete ilk kez nasıl yönetileceği sorulacak”

İlk kez 16 Nisan seçimlerinde, Türkiye’nin nasıl yönetileceğinin millete sorulacağını ifade eden Mahmut Övür, “1960 darbesi sonrası belki bugün değişmesini istediğimiz sistemin temelleri atıldı. Son 50-60 yıllık tarihimizde sivil siyaset hiçbir zaman asker karşısında dik bir duruş sergilemedi. İlk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat’a dik durarak, Türkiye’deki sivil aklın bürokrasi karşısındaki duruşunu tarihe not olarak düştü. Bunu unutmayalım” diye konuştu.

“Yeni bir dünya kuruluyor”

Mahmut Övür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam coğrafyasının ilham kaynağı olduğunu ve dünyanın sisteminin değiştiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin içinden geçtiğimiz süreçte son 6 yılı iyi izlemesi gerekiyor. Yeni bir dünya kuruluyor, küresel çağın en sancılı dönemindeyiz. ABD’nin başını çektiği ekonomik, siyasi krizle karşı karşıya kalan bir Batı bloğu var. Şu an dünyanın zenginleri ve yoksulları arasında derin uçurumlar var. Dünya artık bunu taşıyamıyor. Dünyanın sistemi de değişecek. Bunun bize yansıması şu: 2010’dan beri İslam coğrafyası üzerinden sürekli bir düşmanlaştırma teorisi devreye girdi. El-Kaide, DAEŞ’in ortaya çıkması buna örnektir. Burada Türkiye önemli bir rol oynuyor. Türkiye, Tunus’tan Mısır’a Endonezya’ya kadar bütün İslam coğrafyasında rol model olabilecek bir pozisyon yakaladı. Bunun ön lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. İslam coğrafyasının ilham kaynağıdır. 2010 sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik diktatör-otoriter algısının altında bu yatıyor. Erdoğan, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek, yeni dünyanın en önemli siyasi yaklaşımlarından birini ortaya koymuştur. Bu yaklaşım, dünya aydınlarının ‘Dünya nereye gidiyor’ tartışma ve sorularına bir cevap niteliğindedir.”

“Ucube bir yapıyla karşı karşıyayız”

Övür, katılımcıların sorularını da yanıtladığı söyleşide, yeni anayasaya neden ihtiyaç olduğunu şu sözlerle açıkladı:

“15 Temmuz sonrası 16 Temmuz günü Almanya’daki en önemli gazeteler dahil 51 ulusal, yerel ve internet gazetesinde manşet Türkiye idi. Böyle bir şey mümkün değil. Türkiye aleyhtarı bir sürü manşet çıkıyor. İspanya’dan İtalya’ya kadar bir el enteresan bir şekilde Türkiye’ye yönelik algı operasyonu yönetmeye çalışıyor. Bütün bunlara karşı bu ülkenin ayakta durması gerekiyor. Türkiye, mazlumlar açısından, dışarıya karşı bu saldırılara güçlü bir sistemle cevap vermelidir. Türkiye’nin kuralları anayasa ile tarif edilmiş bir sisteme ihtiyacı var. Şu anda hiçbir sistem yok, ucube bir yapıyla karşı karşıyayız. Bugün elde ettiğimiz demokratik hakların bile güvencesi yok. Bunların anayasal güvenceye kavuşması gerekiyor. Bu yüzden Türkiye’nin bu sistemi milletin onayından geçirip, güvenceye alması gerekiyor.”

Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Övür’e teşekkür ederek günün anısına çiçek ve tablo hediye etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.