enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Guguk Kuşu Tiyatro Severlerle Buluştu

Guguk Kuşu Tiyatro Severlerle Buluştu
28.12.2015
114
A+
A-

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde Ken Kesey’in romanından sinemaya uyarlanan ve baş rolünü Jack Nicholson’un üstlendiği beyaz perdenin kült filmlerinden olan 1975 yapımı “Guguk Kuşu” dev bir kadroyla sahnelendi. Yönetmenliğini Şakir Gürman’ın yaptığı oyunun başrollerini Oktay Kaynarca, Deniz Uğur, Galip Erdal, Bahattin Doğan, Tuba Ünsal, Levent Can, Kevork Türker  ve Kayhan Yıldızoğlu paylaştı. Oyunu Birinci Başkan Vekili Ömer Şatır ve Belediye Meclis Üyeleri de izlemeye geldi.

 

Oyun, tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yaparak güvenlik önlemleri daha az olan bir akıl hastanesine sevk edilen bir mahkûm olan McMurphy’in yaşadıklarını konu alıyor. Oyunda McMurphy’i usta oyuncu Oktay Kaynarca canlandırıyor. Kurallara uymayan, kaçış planları yapan ve diğer hastalarla farklı diyaloglar kuran mahkûm McMurphy, “deli kimdir?”, “delileri sistem mi yaratır?”, “kim deli ya da kim akıllı” gibi sorulara yanıt arıyor.

 

Mahkum McMurphy, terapilerde Deniz Uğur’un canlandırdığı, başına buyruk hareketleri ve özgürlüğüne olan düşkünlüğü nedeniyle soğuk, suratsız ve otoriter bir tavır sergileyen Başhemşire Ratched’la da büyük sorunlar yaşıyor. Oyunda gelişen olaylar üzerinden birbirlerine üstünlük kurma çabaları, normal olmaya çalışmanın deli olmaya çalışmaktan daha zor olduğu mizahi bir dille anlatıldı. Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde izleyicilere keyifli dakikalar yaşatan 20 kişilik dev kadro oyunun sonunda izleyicilerden büyük alkış aldı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.