enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hobi Olarak Başladı Ekmek Parasını Kazanıyor

Hobi Olarak Başladı Ekmek Parasını Kazanıyor
03.03.2017
140
A+
A-

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Ramazan Yılmaz Deniz’in hobi olarak yaptığı duvar resimleri ekmek teknesi oldu.

4 yıldır Lüleburgaz’da yaşayan evli ve 2 çocuk babası Deniz, hobi olarak başladığı resmi meslek edindi. Küçük yaşlarda resimle tanışan ve başka işlerde uğraşırken bile resim çizen ortaokul mezunu Ramazan Yılmaz Deniz, resim çizerek ailesini geçindiriyor. İlkokulda hademe olarak çalışırken yeteneği okulun müdürü tarafından fark edilen Deniz, elinde fırçası ve boya kovasıyla okul duvarlarına tarihi ve kültürel resimler çiziyor. Deniz, işini severek yaptığını söyledi.

“RESİM SAYESİNDE EKMEK PARAMI KAZANIYORUM”

Geçim şartları nedeniyle başka işlerde çalıştığını daha sonra tekrar resim yapmaya başladığını kaydeden Ramazan Deniz Yılmaz, “Resimle 7 yaşından beri uğraşıyorum. Bir ara geçim şartları, çoluk çocuk nedeniyle ara verdim. Ama şimdi severek geri döndüm. Hobi olarak başladım şimdi ekmek teknem oldu. Resim sayesinde ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum. Genellikle tarih çünkü zaman geçtikçe tarihimiz unutuluyor. Yeni gelecek nesillere tarihimizi anlatmak, milli irademizi kuvvetlendirmek için, çocuklara aşılamak için tarih. Tarihi seviyorum” dedi.

“KONU TARİH OLUNCA BİR ŞEYİ KAÇIRMAMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞIYORUM”

Çizdiği resimlerin boyutuna göre çizim aşamasının değiştiğini söyleyen Yılmaz, “Bir metre uzunluğunda yetmiş santim genişliğinde ise resmin akışını göre değişiyor. Bir günde de çıkarabilirim, iki günde de çıkarabilirim. Ama özellikle tarih olduğu zaman en ufak ayrıntılarını kaçırmamak için onunla iki-üç gün uğraşıyorum” diye konuştu.

“ÇALIŞTIĞIM OKULUN DUVARLARINA RESİM YAPTIM”

Duvarlara resim çizme hikayesini paylaşan Yılmaz, “Bir yıl önce başladım, General Ferhat Akat İlkokulu’nda hizmetli olarak çalışıyordum. Boş saatlerde kağıda resim çiziyordum. Müdürümüz gördü. ‘Madem çizmeye yeteneğin iyi, bizim bahçe duvarlara çizer misin?’ dedi. Öylelikle başladım, oraya çizdim. Diğer okullar başladı, bizim duvarlara çizer misin diye? Talep var. Evlerin duvarlarına genellikle çocukların odalarının duvarlarına istediği karakter resimleri çiziyorum. Orada da ailelere tarihle ilgili Hacivat ile Karagöz. Şuan iki eve Hacivat ve Karagöz istediler, onları çizeceğim” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK HEDEFİM KENDİ SERGİMİ AÇMAK”

Hedefleri arasında öğrencilere ders vermek olduğunu söyleyen Yılmaz, “Şimdi evlere resim talepleri bittikten sonra niyetim evde ufak ufak çalışmalarım var. Alüminyum folyo ile kabartma resimler yapıyorum. Yarın öbür gün en büyük hedefim kendi sergimi açmak. Hem de açık öğretim liseyi bitirip üniversiteyi de bitirip artık yaşım ömrüm yeterse yeni nesile, çocuklara resim dersi vermek. En büyük destekçim eşim, çocuklarım” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.