enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4995
EURO
34,7573
ALTIN
2.490,38
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İhlas Haber Ajansı Ekibi Gençlerle Buluştu

İhlas Haber Ajansı Ekibi Gençlerle Buluştu
30.03.2017
118
A+
A-

İhlas Haber Ajansı (İHA) ekibi öğrencilerle bir araya gelerek 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde yaşanılanları anlattı.

 Çınar Koleji’nin Esenyurt yerleşkesinde düzenlenen söyleşiye katılan İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, İHA İstanbul İstihbarat Şefi Faruk Aydemir ve İHA Şehir haberleri Şefi Erhan Yılmaz, hain darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. Çok sayıda lise öğrencisinin katıldığı söyleşide gençlere İhlas Haber ekibinin o gece yaşadıkları ve İHA’nın hain darbe girişiminin önlenmesindeki rolü anlatıldı. Ayırca İHA çalışanlarının gözünden 15 Temmuz’un anlatıldığı ’15 Temmuz En Uzun Geceydi’ isimli belgesel gösterildi.

“Vatana karşı borcumuzu ödememiz lazımdı”

Söyleşide konuşan İHA İstanbul Bölge Müdürü Oğuzhan Güven, o gece İHA ekibinin kısa sürede organize olduğunu söyleyerek, ” İhlas haber Ajansı olarak hiçbir dakika düşünmeden görev yerine koştuk. Tatilde olan arkadaşlarımız, izinli, görevli olamayan arkadaşlarımız vardı. Bunun bir darbe olduğunu anladığımız andan itibaren hemen görev yerlerimize koştuk. Bu vatana karşı borcumuzu ödememiz lazımdı. Böyle düşündük. O gün görevden kaçmak olmazdı hiçbir şekilde” diye konuştu.

İHA İstanbul Bölge Müdürü Güven, o gece yabancı yayın organlarının dezenformasyon yaptığını ve bunun önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti. Güven, “Yabancı televizyon kanalları, yabancı medya da çok önemliydi. Türkiye’de daha olayların rengi belli olmadan, yabancı bazı kanallar yayına geçmişlerdi. Türkiye’de bir askeri hareketliliğin varlığından söz ediliyordu. Daha Türk televizyonları olayın ne olduğunu anlamaya çalışırken yayına geçen yabancı kanallar vardı bu çok manidar. İlerleyen dakikalarda Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinden dezenformasyon yapmaya çalıştılar. Biz tüm dünya kanallarına yayınlarımızı açarak, bu görüntüleri ücretsiz, izinsiz kullanabilirsiniz diye deklare ederek bu görüntüleri almalarını sağladık. 80-90 dan fazla televizyon on kanalında bu görüntüler yayınlandı. Yabancı dezenformasyonun da bir şekilde önüne geçmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

“Bu Hainliği Unutmayalım”

İHA Şehir haberleri Şefi Erhan Yılmaz ise o gece köprüde yaşadıklarını anlattı. O gecenin hiç unutulmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Köprüye o hainlerin karşısına çıktığımızda bir yanda komşum bir yanımda akrabam vardı. Hepsi hainlere direnmeye çalışıyordu. Bir röportajda sormuşlardı ‘gazeteci olmasan gider miydin?’ diye. Söz konusu vatansa tabii ki gideceğiz. Bende gittim. 15 Temmuz’u unutmayalım bu hainliği sakın unutmayalım. Bu vatan bizim için önemli, her karış toprağında şehit kanı var. Sizin gibi çok genç arkadaş köprüdeydi. Yaşlısından gencine herkes oradaydı. Eminim siz de çıkmışsınızdır ya da bir şekilde içinde bulunmuşsunuzdur bundan şüphem yok. 15 Temmuz’u unutmayalım ve unutturmayalım” dedi.

“Darbe girişiminin seyrinin değişmesinde önemli rol oynadık”

İHA İstanbul İstihbarat Şefi Faruk Aydemir ise yaptığı konuşmada o gün vatanın kurtarılmasında herkesin bir şeyler yaptığını belirterek, “Biz de gazeteci olarak en iyi yaptığımız şeyi yaptık aslında belki ilk anlarda farkında olmadan yaptık ama daha sonradan gerçekten ne kadar önemli bir şey yaptığımızın farkına vardık. Bu hain darbe girişiminin püskürtülmesinde seyrinin değişmesinde daha sonradan gördük ki gerçekten önemli rol oynadık. Her zaman bize okulda üniversitelerde, iletişim fakültelerine belki gidecek olan vardır aranızda sık sık anlatılır. Basın 4. kuvvet yasama yürütme yargıdan sonra dördüncü kuvvettir bir ülkede. Çok etkilidir. Bizim bir kulağımızdan girer ötekinden çıkardı ama o gece bunu gerçekten olumlu manada gördük. ve oradaki direnişin yönlendirmesinde nasıl bir rol oynayabileceğini, medyanın toplumu nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini kendi gözlerimizle görmüş olduk” şeklinde konuştu. Daha sonra İHA ekibi gençlerin sorularını yanıtladı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.