enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5826
EURO
34,6662
ALTIN
2.527,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Küçükçekmece’de 15 Bin Kişiye Hamsi Dağıtılacak

Küçükçekmece’de 15 Bin Kişiye Hamsi Dağıtılacak
03.02.2017
146
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen ‘Hamsi Festivali’, 5 Şubat Pazar günü, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

 Karadeniz’in bereketli sularından gelen hamsinin, 15 bin kişiye ikram edileceği Hamsi Festivali için geri sayım başladı. Grup İmera’nın da sahne alacağı festivalde, Karadeniz yöresine ait müzik ve halk oyunlarının olduğu dolu bir program vatandaşları bekliyor.

Karadeniz geleneğinin İstanbul’da yaşatılacağı Hamsi Festivali’nin ilki için hazırlıklara başlandı. Küçükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen festivalde, dev kazan ve ızgaralarda pişirilecek tonlarca hamsi 15 bin kişiye ikram edilecek. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in de katılım göstereceği festival, 5 Şubat Pazar günü, Halkalı 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Hamsinin yanında Karadeniz müzik ve danslarının yer alacağı festivalle, ilçede adeta Karadeniz rüzgarı esecek.

Ülkemizin en renkli geleneği

Hamsi Festivali’nin geleneksel hale geleceğinin müjdesini veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Kültürlerin ve medeniyetlerin buluşma noktası olan ülkemizde, Karadeniz geleneği çok önemli bir yere sahip. Ülkemizin en önemli bölgelerinden olan Karadeniz’i, Hamsi Festivali ile İstanbul’da yaşatmak istedik. Bu sene ikincisini gerçekleştireceğimiz festivali, geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Karadeniz rüzgarı Küçükçekmece’ye esecek

Karadeniz ezgilerinin yankılanacağı festivalde Grup İmera, tulum sanatçısı Nihat Akdemir, Cemil Kaya, Erkan Yeşilyurt ve Karadeniz Halk Oyunları Topluluğu sahne alacak. Geleneksel hale getirilmesi planlanan festivalde misafirler, Karadeniz ezgilerine, tulum seslerine ve hamsiye doyacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.