enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kumburgaz’da Engelliye Geçit Yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumburgaz’da engelliler için yapılan üst geçit, görenleri hayrete düşürüyor.
İstanbul’un en işlek karayolu D-100 üzerinde bulunan üst geçidin bir ayağında engelli rampası bulunurken, diğer yanında ise sadece merdiven bulunuyor.

Kumburgaz’da Engelliye Geçit Yok
01.10.2015
99
A+
A-

7 yıldır yapılamadı

Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz’da bulunan  üstgeçidi kullanmaya gelen engelli vatandaşlar, hiç beklemedikleri bir manzarayla karşılaşıyor. Karşıdan karşıya geçmek için üst geçide çıkan engelliler iniş rampası yerine merdivenle karşılaşınca geri dönmek zorunda kalıyor.

2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce Kumburgaz’da yaptırılan üst geçit, yaklaşık 7 yıldır engelli vatandaşların en büyük kabusu oldu. İstanbul-Edirne istikameti D-100 karayolu Kumburgaz Mahallesi’nde bulunan üst geçit, engellilerin ulaşımda yaşadığı zorluğu bir kat daha arttırıyor.

 

Engelliler geri dönmek zorunda kalıyor

Faaliyette olan üst geçidin engelliler için çıkış rampası var ancak, iniş rampası bulunmuyor.

Karayolundan karşıdan karşıya geçmek isteyen engelli vatandaşlar engelli üst geçidinde bulunan rampaya çıkarak karşıya geçiyor. Ancak üst geçidin karşı tarafındaki iniş kısmına gelen engelliler hiç beklemedikleri bir durumla karşı karşıya geliyorlar. Çünkü tekerlekli sandalyeleriyle çıktıkları rampanın diğer ucunda iniş rampası yerine merdivenlerle karşılaşıyorlar.

 

Engelli vatandaşların sesini duyan yok!

7 yıldır karşıdan karşıya geçmek için üst geçidi kullanamayan engelli vatandaşların sesini duyan yok. Büyükçekmece’de ikamet eden engelli vatandaş Abdullah Akgül, “Geçen sene de gelmiştim ama yine inemedim, zorlandım. Kalp ve tansiyon hastasıyım engellerle karşılaştım. Yetkililere sesleniyoruz bir an önce bunun çaresine baksınlar. Geçen sene de arkadaşlarımızdan biri düştü. Artık gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

“Engelleri aşamıyoruz”

Tekerlekli sandalye yardımıyla engelli bir yakınını D-100 karayolundan karşıdan karşıya geçirmek için engelli üst geçidini kullanan Abdulkadir Korkmaz, üst geçidin sonuna geldiğinde şaşkına döndü. Üst geçidin karşı tarafında iniş rampası beklerken merdivenlerle karşılaşan Korkmaz, “Bir engelli yakını olarak geldim üst geçide, bir tarafta var ama rampa çok dik yapılmış. Bu tarafa geçtim bu kez de merdivenlerle karşılaştım. Şuanda hala engelleri aşamadık. Artık taksiye bineceğiz ya da alt geçidi dolaşacağız ama 500 metre kadar gitmemiz lazım. Talebimiz engelli ve yaşlılar için bu üst geçitlerde rampaların olması lazım” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı

Uzun yıllardır Kumburgaz Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirten Haydar Kaya, “Bu tarafta engelli yeri var ama öbür tarafta yok bu nasıl bir şey niye böyle bir şey yapmışlar anlayamadım. Buradan çıkıyorlar ama öbür taraftan engelliler nasıl gidiyor ona şaşırıyorum. Şimdiye kadar birçok kez engellilerin arabasını iki kişi tutup kaldırarak merdivenlerden indirdik. Engelliye yaşatılan bu çile son bulsun artık. Büyükşehir Belediyesi bu hatayı bir an önce düzeltsin” şeklinde konuştu.

1 2 3 4

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.