enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Liseli Kız, Tarihi Taş Köprüden Ergene Nehri’ne Atladı

Liseli Kız, Tarihi Taş Köprüden Ergene Nehri’ne Atladı
24.03.2017
176
A+
A-

Edirne’de lise öğrencisi 16 yaşındaki Özlem İşbilen, tarihi taş köprüden Ergene Nehri’ne atladı. Nehirde kaybolan genç kızın bulunması için AFAD ekiplerince arama çalışması başlatıldı.

Uzunköprü’de, Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Özlem İşbilen, bugün saat 13.00 sıralarında ilçeye adını veren tarihi taş köprüden Meriç Nehri’ne atladı. Liseli genç kız kısa sürede suda gözden kaybolurken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin, akıntı ve yoğun kirlilik nedeniyle arama çalışmalarını güçlükle sürdürdüğü bildirildi.

AYNI YERDE İKİNCİ İNTİHAR

Geçen yıl Şubat ayında da lise öğrencisi 17 yaşındaki Doğuş Tavukçu tarihi taş köprüden Ergene Nehri’ne atlamış, dalgıç polisler suda aralarında siyanürün de bulunduğu kansere yol açan birçok zehirli maddenin olması nedeniyle sualtına inemezken, aramalar botlarla sürdürülmüş, liseli gencin cesedine 18 gün sonra ulaşılabilmişti.

SİYANÜR DE TESPİT EDİLMİŞTİ

Uzunköprü Belediye Başkanlığı tarafından ölçüm ve nehir tahlillerinde Ergene Nehri’nde siyanüre de rastlanmıştı. 2015 yılı Ekim ayı Ergene Nehri su kalitesi ölçüm raporuna göre, Ergene Nehri’nde 10 miligram/litre gres ve yağ, 30 mikrogram/litre siyanür ve kadmiyum, demir, florür, bakır, çinko, sülfat gibi kimyasal maddeler içerdiğini ortaya koydu.

ERGENE NEHRİ

Ergene Nehri, Marmara Bölgesi’nin Karadeniz kıyılarındaki Yıldız Dağları’ndan doğarak, Çorlu, Çerkezköy, Lüleburgaz, Babaeski, Pehlivanköy ile Uzunköprü’den geçiyor. Meriç Nehri ile birleşerek Saros Körfezi’ne dökülen Ergene Nehri, ağır kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akarken içinde canlı türü de yaşamıyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.