enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4744
EURO
34,8431
ALTIN
2.451,36
BIST
9.867,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Müdürlüğü Bıraktı Çiçekçiliğe Başladı

Müdürlüğü Bıraktı Çiçekçiliğe Başladı
09.03.2017
117
A+
A-

Çanakkale’de fabrikada yöneticiliğinden istifa eden Hamdiye Özçakır, çiçekçilikle kariyeri bir kenara bırakıp daha sakin bir yaşamı seçti.

 Özçakır, imza, personel işleri ve iş yetiştirme kaygılarından sıkılınca, fabrikadan istifa edip çiçekçi dükkanı açmaya karar verdi.

Ailesinin de bu fikrini desteklemesiyle Tekirdağ’a yerleşen Özçakır, tarihi Bedesten Çarşısında 10 metrekarelik dükkanında çok sevdiği çiçekleriyle hem ekmek parasını kazanıyor hem de huzur buluyor.

Özçakır AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikada, beton duvarlar arasında iş hayatının verdiği stres ve keşmekeşliğinden sıkıldığını ve aradığı mutluluğu 10 metre karelik dükkanında bulduğunu söyledi.

Büyük fabrikalarda beton duvarlar arasında mutsuzken çiçeklerin içerisinde mutlu olabildiğini belirten Özçakır, ” Çanakkale de özel bir işletme de işe başladım. İş stresinden sıkılınca huzurlu bir yaşam arayışına girdim. Sonra birden karar alıp mesleğimi yapmamaya kara verdim. Bu mesleği yaparken mutlu değildim ne yapabilirim diye düşünmeye başladım” dedi.

“Müdürlükte bulamadığım huzuru, çiçeklerde buldum”

Eğitim ve iş hayatını hiçe sayarak sevdiği işi yapmaya karar verdiğini anlatan Özçakır, sevdiği işi yapan insanların daha mutlu olduğunu belirtti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, yüksek lisans yaptığını daha sonrada bir fabrikada müdür olarak işe başladığını ifade eden Özçakır, “Mezun olduktan sonra bir fabrikanın müdürlüğünü yaptım. Gıda bölümünde Gıda işlem makineleri üzerine yüksek lisans eğitimi aldım. Daha sonra meslekte mutsuz olduğumu anladım. Madem bunca eğitimimi hiçe sayacağım mesleğimi bırakacağım o zaman ben severek yapacağım içinde mutlu olacağım bir iş yapmaya karar verdim” diye konuştu.

İş hayatındaki sıkıntıları olumsuzlukları en az görebileceği işin çiçekçilik olduğunu düşünen ve çiçeklerde huzuru bulduğunu anlatan Özçakır, şunları kaydetti:

“Çiçeklerin içerisinde mutlu olabiliyorum. 18 yıl oldu çok da mutluyum. İlk işe başladığımda bekardım tek başıma çalışıyordum sonra eşimle tanışıp evlendikten sonra o da çiçekçi olduğu için beraber çalışmaya başladık. Çiçekler kadın için bambaşka bir dünya onu ifade etmek çok zor. İnsanın kendini kaybettiği çok mutlu olduğu bir dünya çiçek dünyası. Çiçekler kadını çok mutlu eden bir madde. İş hayatında ki sıkıntıları olumsuzlukları en az görebileceğim çiçekçilik diye düşündüm ve çiçeklerde huzuru buldum. Çiçeklerin vesilesiyle diyalogda olacağım insanların daha sağlıklı düşünen insanlar olacağını düşündüğüm için bu sektörü tercih ettim.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.