enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
10°C
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Okulda “Küfürsüz Hava Sahası” ihlal eden ceza alıyor

Okulda “Küfürsüz Hava Sahası” ihlal eden ceza alıyor
28.02.2017
146
A+
A-

Edirne’nin Süloğlu ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğrencilerin argo veya küfürlü konuşmasını engellemek amacıyla “küfürsüz hava sahası” adıyla proje başlatıldı.

 Edirne’nin Süloğlu ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu’nda öğrencilerin argo veya küfürlü konuşmasını engellemek amacıyla “küfürsüz hava sahası” adıyla proje başlatıldı.

Proje kapsamında öğrencilere broşür dağıtıldı, okulun her katına “Burada küfür edilmesi yasaktır” yazıları bulunan uyarı afişleri asıldı.

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Nilgün İncik, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin kendi aralarında argo konuşmasını engellemek için, “küfürsüz hava sahası” adıyla proje başlatıldığını ve projenin çok olumlu geri dönüşleri olduğunu anlattı.

Öğrencilerin kendi aralarındaki iletişimleri sırasında argo kelimelerden uzak durmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İncik, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin kelime dağarcıklarını zenginleştirerek, Türkçemizdeki güzel kelimeleri kullanarak, birbirleriyle sevgi ve saygı çerçevesinde konuşmalarını amaçladık. Başarılı da olduk. İlçede bununla ilgili çalışmalar yaptık. Yürüyüş düzenledik, ayrıca öğrencilerimiz broşürler dağıttı. Halkın da katkısıyla projenin ilerlemesini, gelişmesini sağladık. Projede küfürlü konuşan öğrenciler için birinci defasında uyarı, ikinci seferinde güzel konuşma yapma ya da bununla ilgili pano hazırlama cezası verdik. Üçüncü sefer ve sonraki her küfür için okula sıvı sabun almalarını istedik. İlk başladığımızda bu cezaları uyguladık ama kısa bir süre sonra küfür ve argo okuldan atılmış oldu.”

Okulun Fen Bilgisi öğretmeni Tuğba Akman da proje sayesinde öğrencilerin hem argo hem de küfürlü konuşmayı bıraktığını belirtti.

Öğrencilerden Sıla Bozkurt da daha önce özellikle erkek öğrencilerin argo konuştuklarını, projenin hayata geçmesiyle küfürlü veya argo konuşmanın ortadan kalktığını söyledi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.