enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Onur Öymen Büyükçekmece’de Söyleşiye Katıldı

Onur Öymen Büyükçekmece’de Söyleşiye Katıldı
24.02.2017
115
A+
A-

Büyükçekmece’de bir söyleşi gerçekleştiren diplomat, siyasetçi ve yazar Onur Öymen, “Yakın tarihimizi bilmeden politika yapamazsınız. Tarih bilinci, her şeyden önce gelir” dedi.

Büyükçekmece’de bir söyleşi gerçekleştiren diplomat, siyasetçi ve yazar Onur Öymen, “Yakın tarihimizi bilmeden politika yapamazsınız. Tarih bilinci, her şeyden önce gelir” dedi.

Diplomat, siyasetçi ve yazar Onur Öymen,Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün davetlisi olarak ilçede bir söyleşi gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezinde halka açık olarak gerçekleştirilen söyleşide Onur Öymen, tarihçi yazar Sacide Bolcan’ın sorularını da cevaplandırdı.

Türkiye’yi yakından ilgilendiren bölgemiz, ABD ve Avrupa dış politika gelişmelerini anlatan Öymen, kendisinin diplomat, müsteşar ve politikacı olarak içinde bulunduğu yakın dönem Türkiye dış politikasını da değerlendirdi.

Öymen, Kıbrıs sorunu, terörle mücadelenin dış boyutu, Irak savaşı, Suriye sorunu gibi konularda eleştiri ve uyarılarda bulundu. Dış politika alanında yaşananların tüm ülkeyi ve tüm ulusu ilgilendirdiğini belirten Öymen, şöyle konuştu: “Son dönem Türk dış politikası açısından zor, tehlikeli ve sıkıntılı bir dönem oldu. Türkiye’nin komşusu Irak’ta büyük devletlerin stratejik çıkarlarının zorladığı askeri müdahalenin sonucunda yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Aynı ülkenin kuzeyine yerleşen terör örgütünün saldırıları çok sayıda şehit vermemize sebep oldu. Suriye’de yaşananlar ve DEAŞ terör örgütünün faaliyetleri, Suriyeli mülteciler ortada. Orta Doğu devletlerinin yapısında, liderlerinde, hükümetlerinde önemli değişiklikler oldu. Bölgeye yeni bir yapı kazandırmayı amaçlayan girişimler başlatıldı. Türkiye’den önemli kararlar alması istendi. Bunlardan bazıları Türkiye’yi savaşın eşiğine getirebilecek nitelikteydi. Türkiye tarih bilinci içinde siyaset yapmalı ve bu anlamda rol oynamalı.”

Öymen, hem bölgemizi hem de batıyı iyi bilmemiz gerektiğini söyledi ve tarih bilinci olmayanlar devletlerin sonunun hüsran olduğunu belirtti.

“Bu gerçekleri gençlerin bilmesi gerekiyor”

Onur Öymen’e teşekkür etmek için sahneye gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Öymen’in anlattıklarının herkes tarafından iyi bilinmesi özellikle de gençlerin bilmesi gerektiğini söyledi. Dr. Akgün şunları söyledi: “Öymen, mesleki tecrübeleri ve entelektüel birikimiyle ülkemizin yetiştirdiği önemi siyasetçi ve devlet adamlarından biridir. Kitaplarından ve söyleşilerinden çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Sayın Öymen’in bugün burada anlatmış olduğu bu bilgileri Türkiye’nin ve Türk gençliğinin bilmesi gerekiyor. Büyükçekmecelileri onurlandıran, bilgileri ile aydınlatan Sayın Onur Öymen ve Sacide Bolcan’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür seminerlere devam edeceğiz.”

Öymen, söyleşinin ardından Büyükçekmeceliler için kitaplarını imzaladı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.