enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4671
EURO
34,6955
ALTIN
2.437,43
BIST
9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Otizme Farkındalık Oluşturmak İçin Fidan Diktiler

Otizme Farkındalık Oluşturmak İçin Fidan Diktiler
04.04.2017
106
A+
A-

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Arnavutköy’de çok sayıda engelli çocuğun katılımıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Arnavutköy’de çok sayıda engelli çocuğun katılımıyla fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikle bir araya gelen çocuklar hem birlikte olmanın keyfini hem fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Otistik Engelliler Derneği tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle çok sayıda engelli çocukla fidan dikim etkinliği yapılarak otizme dikkat çekildi. Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Arnavutköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Aygenli, dernek yetkilileri, engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlik engelli çocuklar için yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesiyle başladı. Ardından çocuklar ve Başkan Yardımcısı Aygenli fidan dikim alanına geldi. Çocuklarla yakından ilgilen Aygenli, kimi çocuklara fidan dikebilmeleri için yardımcı olurken kimileriyle de sohbet etti. Yeşil alanların çoğalması ve hava kirliliğinin önüne geçilmesi ile otizme dikkat çekilmesini sağlayan etkinlikle bir araya gelen çocuklar hem birlikte olmanın keyfini hem fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

“Aileleri ile birlikte buradaki çocuklar çok özel”

Etkinliğin hem çocuklar için hem doğa için çok faydalı bir çalışma olduğuna dikkat çeken Arnavutköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Aygenli, “Otizme farkındalık oluşturmak amacıyla dün kutlanan bir gündü aslında. Biz de derneğimiz ile birlikte bugün değerlendirmek istedik ve fidan dikim etkinliği yaptık. Hem çevreye katkısı hem de çocukların doğayla olabilmelerini sağladık. Çocukları ve doğayı sevindirmek istiyoruz bu şekilde bir katkımız olsun. Aileleri ile birlikte buradaki çocuklar çok özel. Aileleri ile birlikte bir sıkıntılarının olduklarını düşünürsek, dışarı çıkamayan sürekli çocukların başında olmaları gerekiyor. Bu etkinliğinonlarada bir ferahlama bir güzellik sağladığına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“Otizm tanısı konan çocuklar yaygın”

Otizmli çocuklar için farkındalık günü olmasının çok güzel olduğunu belirten Ayşegül Bayrak, “Benim kızım otizmli değil ama otizm tanısı konan çocuklar yaygın. Çok zor yani benim kendi kızım sadece işitme engelli olmasına rağmen onların daha da zorluk olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Fidan diktik, heyecanlandık ağacımız olacak”

Çocuğuyla birlikte fidan dikmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Mukadder Güzel, ” Fidan diktik, heyecanlandık, ağacımız olacak. Oğlum, heyecanlanıyor, burada olmak ben ve oğlum için çok iyi oldu” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.