enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5295
EURO
34,8958
ALTIN
2.437,36
BIST
9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Selimpaşalı öğrenciler, Oktay Sinanoğlu’nu anlattı

18.02.2017
169
A+
A-

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geliştirdiği “Öncü Şahsiyetler Projesi” kapsamında, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nu ortaöğretim öğrencilerine tanıttı.

Hafta içerisinde Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Öncü Şahsiyetler Projesi” kapsamında gerçekleştirilen programda son yüzyılda en genç tam profesör unvanını alan ikinci şahsiyet olan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu katılımcılara anlatıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Özel Büro Sorumlusu Aydın Dakes, okul müdürleri ve Silivri’de eğitim öğretim veren tüm liselerden öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, öncü şahsiyetleri öğrencilerin yakından tanımalarının ve yaşamlarını örnek almalarının önemine değindi. Toplumlara faydası olmuş önemli kişiliklerin zamanlarını iyi değerlendirerek çok çalışmalarına vurgu yaptı, öğrencilerin kişisel gelişimleri için bu örneklerin farkındalık oluşturacağını ifade etti.

Programda Oktay Sinanoğlu’nun yaşamına, eserlerine, bilim insanı yönüne ve Türk Dili çalışmalarına yer verildi. “Türk Aynştaynı” olarak adlandırılan deha bir şahsiyet de bu proje ile öğrenciler tarafından tanındı. -SHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.