enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri Belediye Meclisi Gerçekleşti

Silivri Belediye Meclisi Gerçekleşti
02.04.2018
123
A+
A-

Silivri Belediyesi Meclisi bugün, Silivri Meclis Salonunda saat 10:00’da gerçekleşti.

Silivri Belediye Meclisinin 02.04.2018 tarihine rastlayan Pazartesi günü saat 10.00’da yapılan Nisan ayı meclis toplantısı 1. birleşiminin 1. oturumunda aşağıda yazılı gündem maddeleri görüşüldü. Bunun yanı sıra 3 adet gündem maddesi eklenerek Başkanlık Makamına 1 gündem maddesi havale edildi. İkinci oturum 6 Nisan Cuma Günü saat 10,00’da gerçekleşecek.

 

G Ü N D E M                    :

1-  3 Encümen Üyesi seçimi, CHP Grubundan Saadet Gençoğlu, Doruk Bulut, Hakan Sefa olarak gizli oy ile seçildi.

2-  5 kişilik Plan ve Bütçe Komisyonu seçimi, AK Parti Grubundan Yusuf Köroğlu, Mustafa Zorlu, CHP Grubundan Fevzi Arslan, Arzu Yalçınkaya, Ali Vural olarak oy birliği ile seçimi gerçekleşti.

3-  5 kişilik İmar Komisyonu seçimi, Ak Parti Grubundan Metin Kaya, Osman Umuç, CHP Grubundan Zafer Bıyıklı, İbrahim Çeşmecioğlu, Semih Ayeş oy birliği ile seçildi.

4- Belediye Meclisimizce tespit edilen 2018 yılı ücret tarifelerindeki teknik eleman kayıt ücretinin iptal edilmesinin görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

5- Birleşmiş Milletler’in kalkınma hedeflerinin desteklenmesinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

6- Belediyemizin ortağı olduğu BELTAŞ Beşiktaş Belediyesi İşletmecilik Sanayi ve Ticaret   A.Ş’ne ortaklık payımızın devrinin görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

7- Belediyemiz ile Tüm-Yerel-Sen (Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası) ve Memur Sendikası arasında hazırlanan sendika sözleşmesinin onaylanması ve imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi Plan Bütçe Komisyonuna ve Hukuk Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

8- İlçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına araç tahsisinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

9- Belediyemize ait Silivri Çanta-Sancaktepe Mahallesi, 130 ada, 22 nolu parseldeki taşınmaz üzerine  Cami, Kur’an Kursu ve müştemilat yapmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına  tahsisinin görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

10- Belediyemize ait Silivri Çanta-Sancaktepe Mahallesi, 171 ada, 25 nolu parseldeki taşınmaz üzerine  Cami, Kur’an Kursu ve müştemilat yapmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığına  tahsisinin görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 

11- Belediyemiz  Muhtarlık İşleri  Müdürlüğü Görev ve Çalışma  Esasları Yönetmeliğinin görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi.

 

12- 2017 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi Cuma Günü yapılacak olan ikinci oturumda görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündeme eklenen ve başkanlık makamına havale edilen gündem maddeleri;

Silivri Kent Konseyi olarak üyesi olduğumuz Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun Maltepe’de gerçekleşen 23. Genel Kurulun sonuç bildirgesinde yer alan karar şu şekildedir; “Çevre ve enerji ülkemiz ve dünya için son derece vazgeçilmez ve önemlidir. Ancak enerji politikalarında dünyanın gelişmiş ülkeleri belli bir plan dâhilinde kirli enerjiden vazgeçerken ülkemizde termik (kömür), jeotermal ve nükleer enerji ısrarla sürdürülmek istenmektedir. Ayrıca ülkenin 7 bölgesinde uranyum sondajı ihaleleri başlatılmış bulunmaktadır. Kent Konseyleri kirli enerji üretimi modellerine kesinlikle karşı olduğumuzu bildirir; güneş, rüzgar, dalga vb. yenilenebilir temiz enerji kaynaklarının kullanılması ve üretiminin her aşamasında çevreye, doğaya ve insan sağlığına saygılı olunmasını savunur.” Yukarda yer alan karara istinaden Silivri Belediyesi’nin kentin ekosistemini bozmayacak çalışmalar yapmasını, projeler üretmesini ve konu hakkında stratejik plan oluşturulmasını Belediye Meclisine önerisi oy birliği ile kabul edildi.

 

“İlçemiz mahallelerinden Mimarsinan Mahallesi cami bahçesinde bulunan yeşil alana yapılmakta olan inşaata mahalle sakinlerinin yoğun tepkisi bulunmaktadır. İş bu konu hakkında tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederiz. İlgili önergenin Başkanlık Makamına havale edildi.

 

Başkan Yardımcısı Mehmet Has İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünün 27/03/2018 tarhi ve 645594 sayılı yazısı İlgi yazı ile İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Silivri ilçesi, Kurfallı Mahallesi çalışma alanı sınırları içindeki 1413,1417, 1418, 1420, 1422, 1437, 1438, 1439, 1440 parsellerde Komisyonlarınca 13/04/2018 tarihinden sonra Orman kadastrosu ve 2/B uygulamasına başlanacağından; Belediye Encümenimizce kısıtlı olmayan, kırk yaşını bitirmiş olan ve mahallin özelliklerini, taşınmaz malların eski ve yeni sahiplerini, zilyetlerini, taşınmaz malların bulunduğu yerlerin mahalli adlarını bilen kişiler arasından bir asil ve yedek bilirkişinin adı, soyadı, baba adı, doğum tarihi ve adresleri ile irtibat bilgilerinin 161 No’lu Orman Kadastro Başmühendiliği’ne bildirilmesi talep edilmiş olup ilgi konunun Belediye Meclisine havalesi gerçekleşerek, oy birliği ile kabul edildi.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.