enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6002
EURO
34,7940
ALTIN
2.410,15
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yazı Ressamlarından İlginç Açıklamalar

Yazı Ressamlarından İlginç Açıklamalar
16.12.2015
102
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ‘Mürekkep Sohbetleri’ isimli söyleşi yazı ressamlarından ilginç açıklamalar geldi.

Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde düzenlenen söyleşide, Kaligrafi Ustaları Erhan Olcay, Emrah Yücel ve İbrahim Kuş dinleyicileri bilgilendirdi.

“YAZMAZSANIZ UNUTURSUNUZ”

Yazmanın önemini vurgulayan kaligrafi ustası Emrah Yücel, “Biz yazıyı resmediyoruz yani yazı ressamıyız. Bir sanatçı yazıyı resmederken mutlaka kendi topraklarından da bir şeyler yüklemesi gerekiyor. Yazı çok geniş ve büyük kültüre sahiptir. Ne kadar zeki olursanız olun mutlaka yazmanız gerekiyor. Yazmazsanız unutursunuz. En önemlisi de yazıyı yazmak değil, bilmek önemlidir’’ dedi.

“KALİGRAFİ DOĞRU VE GÜZEL OLMALI”

Günümüz kaligrafisinde doğru ve yanlış olan yaklaşımlara değinen Erhan Olcay, ‘’Kaligrafinin öncelikle doğru ve güzel olması gerekiyor. Bir yazının güzel olmasından önce kesinlikle doğru olmasına bakmanız gerekiyor. Ülkemizde maalesef estetik algı çok fazla gelişmemiştir ve en büyük sorunda budur. Sürekli iyi örneklere bakıp gözümüzü terbiye etmemiz lazım’’ diyerek dinleyicilere örnekler gösterdi.

“EN GÜZEL ÖRNEKLER ÜLKEMİZDE”

Hat sanatına da değinen konuşmacılar, ‘’Dünyanın en güzel hat sanatları ülkemizde yazılmıştır. Fakat kaligrafide iyi örnekler yok. Kaligrafi ne kadar tasarlansa da yazının her yerindedir. Kaligrafi araçları gelişmeye başladı ve bununla birlikte yeni arayışlarda ortaya çıkmıştır’’ diyerek dinleyicilere bilgiler verdiler.

TÜRKİYE’DE SADECE İKİ KİŞİDE VAR

Kaligrafi Ustaları Emrah Yücel ve Erhan Olcay uluslar arası bir kaligrafi cemiyeti olan (CLASS) The Calligraphy and Lettering Arts Society’ e üye. Türkiye ‘de sadece Emrah Yücel ve Erhan Olcay CLASS’ın diplomasına sahip.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.