enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4056
EURO
34,7989
ALTIN
2.401,65
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Yüzen Mağazanın Satış Yapmasına İBB Zabıta Ekipleri İzin Vermedi

Yüzen Mağazanın Satış Yapmasına İBB Zabıta Ekipleri İzin Vermedi
11.04.2017
121
A+
A-

İstanbul’da 40 yıl hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan ve ‘Vapur Turnesi’ ismiyle Türkiye’nin ilk yüzen mağazası olan vapurun satış yapmasına İBB zabıta ekipleri izin vermedi.

 Haliç Tersanesi’nde 1976 yılında motorlu yolcu vapuru olarak yapılan 58.2 metre uzunluğunda 19.6 metre genişliğindeki her biri 750 beygir gücünde 2 dizel motoru bulanan 456 grostonluk vapura 1974’te  Kıbrıs’ta gazetecilik yaparken, Rumlar tarafından yaralı esir alındıktan sonra şehit edilen gazeteci  Adem Yavuz’un adı verildi.  İstanbul’da yıllarca hizmet veren vapur, Hüseyin Tanrıverdi tarafından satın alınarak yeniden düzenlendi. Kadın ve erkek giyiminden ayakkabı, çanta, aksesuar, gözlüğe kadar çeşitli ünlü markaların satışa çıkarıldığı yüzen mağazaya dönüştürülen ‘Vapur Turnesi ‘nin  İstanbul’dan başlayarak  Karadeniz ve  Akdeniz’e de gitmesi hedeflendi. 2016’da yüzen mağaza olarak kullanılmayan başlanan ‘Vapur Turnesi’ Liman Başkanlığı’ndan satış yapabileceğine dair izin aldı. Fakat demirlediği yerlerde müşterilerin ilgisini çekerken, karadaki yerel yönetimlerin farklı uygulamaları ile karşılaştı.

AVCILAR’DA SATIŞ YAPMASINA İZİN VERİLMEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa yakasında gemiye farklı, Anadolu yakasında ise farklı yaklaştığı öne sürüldü. Anadolu yakasında Beykoz ve Kartal’da engel ile karşılaşmadan demirleyerek müşterilerine hizmet veren yüzen mağaza Avrupa yakasında ise Beşiktaş, Bakırköy ve son olarak Avcılar’da demirleyerek satış yapmak istedi. Görevliler Avcılar’da birkaç gün satış yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Zabıta Müdürlüğü görevlileri gerekek satış için kendileri tarafından geçerli izin olmadığını bildirerek bunu durdurdu. İBB’nin istediği belgelerin tamamlanarak izin alınması için 2 haftayı aşkın süre Avcılar İDO Deniz İskelesi’nde bekletilen ‘Vapur Turnesi’ isimli yüzen mağaza satış izni alamayınca mürettebat demir alarak buradan ayrıldı.

FARKLI UYGULAMA İDDİASI

Sahillerin denetimini elinde bulunduran İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin “Sizin alış veriş izniniz deniz için geçerli. Karada ticari faaliyet gösterip satış yapamazsınız” diyerek mağazaya faaliyet izni vermediği belirtildi.

Gemi mürettebatındaki görevliler, İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında farklı uygulamaya maruz kalmalarına ilişkin konuşmak istemedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.