enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5433
EURO
34,9809
ALTIN
2.418,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çatalca rengârenk bir 23 Nisan Festivaline ev sahipliği yapıyor

Çatalca rengârenk bir 23 Nisan Festivaline ev sahipliği yapıyor
23.04.2018
126
A+
A-

Çatalca Belediyesi Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nde çocukları, en güzel bayramlarında, en renkli atmosferde ağırlıyor.

8. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’nin ikinci günü de birbirinden renkli etkinliklerle dolu dolu geçiyor. Festivalde çocuklar insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması için sevgi dolu yürekleri, hoşgörü ve iyi niyetleriyle barışın temellerini atıyor.

Farklı ülkelerden, il ve ilçelerden gelen misafirleri ile kısa sürede kaynaşan Çatalcalı çocuklar,  birbirinden hareketli ve eğlenceli günler geçiriyor.

Çocuklar muhteşem gösterilerini Nakkaş’ta sergiledi

Çatalca Nakkaş Mahallesi Şehit Albay Gökhan Peker İlk ve Ortaokulu Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar hem gönüllerince eğlendi hem de birbirinden güzel gösterilerini sundu.

Etkinlik, Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın, Gagauziya Komrat Belediye Başkanı Sergei Anastasov, Başkan Yardımcıları Ayhan Tutun, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Fehmi Akyüz, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Mahalle Muhtarları, Çatalca Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla, Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çocuklar dünyanın renkleridir

Şehit Albay Gökhan Peker İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin sunumu ve okudukları şiirlerle başlayan programda Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Başkanvekili Akın, ulusal egemenliğin ilan edildiği günün, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin umudu, güvencesi çocuklara bayram olarak armağan edildiğini ifade ederek, “Çocuklar bizim geleceğimiz, aydınlığımız, her şeyimiz. 23 Nisanlarımızı çocuklarımızla, gençlerimizle, büyüklerimizle hep birlikte coşku içerisinde ilelebet kutlayacağız” dedi.

Çatalca Belediyesi Başkanvekili Ufuk Akın sözlerinin devamında, “Çocuklarımızın 23 Nisan’da gönlünce eğleneceği bir festivalleri olsun istedik. Bu yıl Uluslararası 23 Nisan Çocuk festivalimizin sekizincisini gerçekleştiriyoruz. Çocuklar dünyanın renkleridir, bizlerde dünyanın tüm renklerini Çatalca’mızda topladık. Onlar ülkelerinin geleceği, milletlerinin umududur. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, ülkelerini en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacak olan çocuklarımızdır.

Barışa kardeşliğe olan çağrımızı hep birlikte çocuk masumiyetiyle tüm dünyaya Çatalca’dan bir kez daha yapıyoruz. Savaşlara, acılara dur diyerek barışın, huzurun mesajını hep beraber veriyoruz. Çatalca’da ekilen sevgi tohumları barışın, kardeşliğin sağlanması için yeşerecek, büyüyecektir” ifadelerine yer verdi.

Çocuklar Gazilerin ellerini öptü

Programda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC-Lefkoşe), Moldova, Moldova Gagavuz eri, Kırgızistan, Çatalca Belediyesi Trakya Yöresi ve Büyükçekmece Belediyesi Halk Dansları Toplulukları muhteşem gösterilerini sundular. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen çocuklar gösterilerine başlamadan önce Kıbrıs Gazilerinin ellerini öptü.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.