enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çevrecilik beyanat vermekle ya da, belediyeden çay bahçesi almakla olmuyor-muş…

Çevrecilik beyanat vermekle ya da, belediyeden çay bahçesi almakla olmuyor-muş…
25.08.2015
98
A+
A-

Türkçemizde “ağzı olan konuşuyor” diye bir söz vardır. İnsanların gereksiz yere konuştuklarında kullanılan bir sözdür. Biz bu görüşe katılmıyoruz. Herkes konuşmalı. Bol bol konuşmalı. Fakat konuşurken ne konuştuğuna, ne söylediğine dikkat etmeli. Bazı şeyleri sırf konuşmuş olmak için söylememeli. Ne söylediğini bilmeli.

AKP Silivri İlçe Başkanı Sn. Dilek Demiral, düzenlediği basın toplantısında Silivri Çevre Derneği hakkında da konuşmuş. Söylenecek çok şey var fakat biz sadece söylediklerinden bazılarına cevap vermek istedik.

Önce çay bahçesinden başlayalım. Sn. Özcan Işıklar bu çay bahçesini verdiğinden beri dillerden düşmedi. Ne kadar çok insanın gözü varmış meğer. Biz istemedik, Sn Işıklar kendi isteğiyle verdi. Bu kadar gözünüz kaldıysa siz de isteyin, eminim bir tane de size verir.

Gelelim beyanat vermeye…

Bazı konularda elimizden gelen ne yazık ki sadece beyanat vermek. AKP iktidarının bir oldu bittiye getirerek ilçemizin başına bela ettiği, artık onunla anılır ve bilinir olduğumuz Silivri Cezaevi’nin atıklarının Kula Dereyi kirletmesi konusunda sadece beyanat verebilirdik. Cezaevine yeni bir arıtma tesisi yapacak halimiz yoktu. Defalarca beyanat verdik. Sonunda Cezaevine yeni bir arıtma tesisi yapıldı. Tam Kula Dere artık kurtuldu diye sevinirken, Sn. Topbaş’ın mandaları Kula Dere’nin canına okudu. Köylülerden gelen şikayet üzerine yine beyanat verdik. Başka ne yapacaktık. Gidip mandaların altına bez bağlayamazdık ya. Üstelik bu defa beyanatımız pek işe de yaramışa benzemiyor. İlk günlerde, on güne kalmaz sorunu halledeceğiz denmesine rağmen, yirmi gün geçti, sorun hala hallolmadı. Daha dün köylüler, sorun daha çok büyüdü diye şikayet ediyorlardı.

Biz küçücük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz beyanat verdik. Siz iktidar partisinin kocaman ilçe teşkilatı başkanısınız. Siz bu konuda ne yaptınız? Yarın oradaki köylülerden nasıl oy istemeye gideceksiniz? “O köy olmasa da olur” mu diyeceksiniz.

Ayrıca, Silivri Çevre Derneğinin beyanat vermek dışında ne işler yaptığını bilmiyorsanız, çevrenizde şöyle bir soruşturun. Size anlatacaklardır. Eğer isterseniz biz de size yirmi yıllık bir faaliyet raporu göndeririz.

Başkan Bşk. Yardımcısı Y.K. Üyesi Y.K. Üyesi Y.K. Üyesi

Ali Korsan Adem Akıncıoğlu Ertuğrul Akçaoğlu Fatma Sarıbıyık Yıldırım Emrah Maşalacı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.