enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5905
EURO
34,8185
ALTIN
2.497,83
BIST
9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Cumhuriyetimizin Temelleri Sivas’ta Atılmıştır

Cumhuriyetimizin Temelleri Sivas Kongresi’nde Atılmıştır

Cumhuriyetimizin Temelleri  Sivas’ta Atılmıştır
01.09.2015
109
A+
A-

Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Genel Başkanı Dr. Handan Toprak Kurtuluş Savaşı’nın önemli kilometre taşlarından biri olan ve 4 Eylül 1919 yılında gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Sivas “Ulusal Mutabakat”ın İlan Edildiği Şehirdir

Sivas’ın “Ulusal Mutabakat”ın ilan edildiği şehir olduğunu belirten Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Genel Başkanı Dr. Handan Toprak; “Sivas Ulusal Kurtuluş Savaşının başladığı, kurtuluş ve kuruluş için Anadolu halklarının örneği görülmemiş bir anlayış ve özveriyle bir araya geldiği, emperyalizme karşı ‘Ulusal Mutabakat’ın ilan edildiği şehirdir. Bir başka deyişle Cumhuriyetimizi oluşturan ulusal birlik ve bütünlüğümüzün kurulduğu ve bütün dünyaya ilan edildiği yerdir. Sivas Kongresi kurtuluş hareketinin ulusallaşması ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması sürecinde atılan önemli bir adımdır” dedi.

 

En Büyük Bağımsızlık Mücadelelerinden Biri

Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ulusça verilen en büyük bağımsızlık mücadelelerinden biri olduğunu belirten SİVKON Genel Başkanı Dr. Handan Toprak, “Ülkemizin içinde bulunduğu güç koşullara ve yokluklara karşın, ulusumuzun birlik ve beraberlik duygusu ile omuz omuza verdiği mücadele bu büyük savaşın zaferle sonuçlanmasına vesile olmuş, bu bağımsızlık mücadelesi tarihe işlenmiştir” dedi.

 

Sivas Kongresi’nde Cumhuriyet’imizin Temelleri Atılmıştır

Emperyalist işgal girişimlerine boyun eğmeyen ulusun kararlı tavrı ile ülke topraklarını ele geçirmek isteyenlere gerekli yanıt verildiğine dikkat çeken Başkan Dr. Handan Toprak, “Bağımsızlık mücadelesinin önemli bir dönemeci olan Sivas Kongresi de, kurtuluş hareketinin ulusallaşması ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması sürecinde atılan önemli bir adım olmuştur. Sivas Kongresi ile bundan sonra sözde çözümlerin reddedilerek Türk Ulusunun her koşulda kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olduğu ve ülke topraklarını herkese karşı savunacağı tüm dünyaya duyurulmuştur” şeklinde konuştu.

 

Bu Büyük Emanete Sonsuza Kadar Sahip Çıkacağız

Sivas Konfederasyonu Genel Başkanı Dr. Handan Toprak, “Bizler, onurlu bir tarihe sahip olanlar, ülkemizin için hiçbir özveriden kaçınmadan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 4 Eylül 1919 tarihinde ‘Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı’ Sivas Kongresi’nin 96. Yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sivas’ta ve diğer şehirlerde  Kurtuluş mücadelesinde tarihi kararları alan değerli temsilcileri saygıyla anıyorum” dedi.

 

                     Dr. Handan Toprak

Sivas Konfederasyonu (SİVKON) Başkanı

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.