enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4468
EURO
34,7861
ALTIN
2.441,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Ege’deki Depremin Ardından 70 Artçı Şok Yaşandı, 2’si Ağır 267 Kişi Yaralandı

Ege’deki Depremin Ardından 70 Artçı Şok Yaşandı, 2’si Ağır 267 Kişi Yaralandı
25.08.2015
94
A+
A-

Ege Denizi’nde meydana gelen depremin ardından AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 70 artçı şok meydana geldi. Açıklamada, “Çanakkale,Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM’dan alınan bilgilere göre depremden etkilenen 267 vatandaşımız balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme vb. sebeplerle hastanelere başvurmuştur” denildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden alınan verilere göre saat 12.25’de meydana gelen, merkez üssü Ege Denizi Çanakkale’nin 90 kilometre açıkları olan depremin büyüklüğünün 6.5 şiddetinde, derinliğinin ise 25.02 kilometre olarak gerçekleştiği hatırlatıldı. Söz konusu depremin 40 saniye sürdüğü belirtilen açıklamada, depreme en yakın yerleşim yerinin Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi Uğurlu Köyü olduğu ve merkez üsse uzaklığının 34.71 kilometre olduğu kaydedildi.

-“267 KİŞİ YARALANDI”-

Açıklamada, başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerinin büyük bir bölümünde şiddetli şekilde hissedilen depremde alınan bilgilere göre Edirne ve Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde ve Tepeköyde bazı evlerin çatılarında ve 10’u metruk 20 evde hafif ölçekli hasarın meydana geldiği belirtildi. Tekirdağ Malkara ve Süleymanpaşa ilçelerindeki iki caminin minare tepesinde de yıkıkların olduğu belirtilen açıklamada, “Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM’dan alınan bilgilere göre depremden etkilenen 267 vatandaşımız balkondan atlama sonucu oluşan basit yaralanmalar, tansiyon ölçtürme vb. sebeplerle hastanelere başvurmuştur” denildi.

Söz konusu başvurular arasında Balıkesir’de 2 kişinin ağır yaralı olduğu diğer vatandaşların ciddi bir sorunu bulunmadığı kaydedilen açıklamada, ağır yaralı vatandaşların derhal tedavi altına alındığı vurgulandı.

-70 ARTÇI ŞOK YAŞANDI-

Söz konusu deprem sonrası büyüklükleri 2.3 ile 5.3 arasında değişen 70 artçı şokun yaşandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu artçı şoklar arasında 4 ve 4 den büyük 10 artçı şok bulunmaktadır. Artçı şokların en büyüğü Saros körfezi’nde büyüklüğü 5.3 olarak gerçekleşmiştir. Artçı deprem aktivitesi yoğun olarak devam etmektedir. Deprem haberi alındığı andan itibaren Başbakanlık AFAD’a bağlı başta depremin hissedildiği iller olmak üzere Ankara, İstanbul ve İzmir İl AFAD Müdürlükleri ve AFAD Birlik Müdürlüklerinde personel ve ekipman noktasında gerekli tedbirler alınmıştır.

AFAD koordinasyonunda tedbir amaçlı olarak Türk Kızılayı’ndan 32 çadır, 500 battaniye ve 240 mutfak seti Gökçeada’ya gönderilmiştir. Bölgede sabit ve mobil haberleşmede sıkıntı yaşanmamakta olup Türkiye’de faaliyet gösteren GSM operatörlerinden bölgeye 6 mobil istasyon sevk edilmiştir.

Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmekte olup, depremden dolayı hasar gören binalara girilmemesi gerekmektedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.