enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Esencan Muhtarlarla Buluştu

Esencan Muhtarlarla Buluştu
25.08.2015
136
A+
A-

Esencan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taşkın Yenidünya ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kahvaltıda buluşan muhtarlara, yeni açılan Esencan Hastanesi hakkında bilgi verildi.

Toplantıya katılan muhtarların kendilerini tek tek tanıtmasıyla başlayan kahvaltıda, ortak görüş; Esencan Hastanesi’nin Esenyurt halkı için çok önemli bir sağlık kuruluşu olduğu olarak açıklandı.

“Bu yatırım Esenyurt’a yapılmaz dediler”

Esenyurtlu muhtarlar ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya gelen Esecan Hastanesi Yönetimi, muhtarlar için bir kahvaltı programı düzenledi. Yeni açılan Esencan Hastanesi hakkında bilgi verilen toplantıda ilk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Taşkın Yenidünya konuştu. Yenidünya; “Esenyurt’a 1992 yılında geldim şu an Kaymakamlığın bulunduğu yerde sadece bir sağlık ocağımız vardı ve halkımız için hiç yeterli bir sağlık kurumu değildi. Halkımızın sağlığı için hep böyle bir hayalimiz vardı. Öyle bir düzenimiz olsun ki bu bölgenin insanı tedavi olmak için başka bölgelere gitmesin. Biz bu hayalle yola çıktık. Geldiğimiz süreçte Esencan Hastanesini hizmete kazandırdık. İnsanların %90’ı ‘bu yatırım Esenyurt’a yapılmaz. Bu yatırım Esenyurt’a fazla gelir’ dediler. Bizler 20 yıldır bu bölgedeyiz ve herkes gibi Esenyurt halkının da en iyi sağlık hizmeti almaya hakkı vardır diye düşünüyoruz. Fakat halkımızda kötü bir algı var. Esencan’da ki doktorlar iyi olsalardı buraya gelmezlerdi diye düşünüyorlar. Biz halkımızdaki bu kötü algıyı yok etmeliyiz. Buda inşallah Muhtarlarımızın sayesinde olacaktır. Halkımızla en çok diyalog içinde olan muhtarlarımız benim için toplumumuzun temel taşıdır” şeklinde konuştu.

Hastaneyi birlikte gezdiler

Ardından 9 katlı olan Esencan hastanesini muhtarlara gezerek tanıtan Dr. Yenidünya;”Hastanemiz 119 yatak kapasiteli bir hastanedir. Erişkin yoğun bakımı olan 16 açık yatağımız var. 10 yatağımız içinde bakanlıktan izin bekliyoruz. Toplamda 26 erişkin yoğun bakım yatağımız olacaktır. Çok iyi bir alt yapıya sahibiz. Amerikan Hastanesinden gelen doktorlarımız bile ‘bizim hastanede bu ekip ve bu donanım yok’ dedi. En sevdiklerimiz rahatsızlandığı zaman ‘güvenle götürebileceğimiz bir hastane olsun’ diye düşünerek bu hastaneyi hayata geçirdik. Sağlık hizmeti çok zor bir hizmet alanıdır. En iyi yerde bile memnuniyet oranı araştırmalara göre %70’den yukarıya çıkmadığını düşünerek, biz hastanemiz olarak bu hizmeti en iyi şekilde yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Muhtarların ortak görüşü…

Muhtarlar Birliği adına söz alan Başkan Mehmet Yıldırım ise yakın bir zamanda kuracakları Esenyurt Muhtarla Derneği hakkında bilgi verdi. Yıldırım, Esencan Hastanesini bölgeye kazandıran Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Yenidünya’ya da teşekkür etti. Daha sonra kahvaltıya katılan Mahalle Muhtarları söz alarak, görüşlerini dile getirdiler. Muhtarların ortak görüşü; Esencan Hastanesi hakkında çok iyi bir proje olduğu ve ellerinden gelen tüm destekleri sunacakları yönünde oldu.

Kimler katıldı?

Kahvaltıya katılan Mahalle Muhtarları ise; Ardıçlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kalem, Merkez Mahallesi Muhtarı Ali Deli, Pınar Mahallesi Muhtarı Cemal Taşçı, İncirtepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Kuzgun, Saadetdere Mahallesi Muhtarı Yavuz Zilek, İnönü Mahallesi Muhtarı Hasan Akçelik, Mehterçeşme Mahallesi Muhtarı Mehmet Saçan, Yeşilkent Mahallesi Muhtarı Ahmet Fidan, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cemal Turan, Yenikent Mahallesi Muhtarı Önder Ay, Sanayi Mahallesi Muhtarı Bahattin Boztoprak, Örnek Mahallesi Muhtarı Yahya Şahin ve Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Yıldırım oldu.


REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.