enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3592
EURO
34,9986
ALTIN
2.324,57
BIST
9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Hadımköy Trafiğini Rahatlatacak Proje!

Hadımköy Trafiğini Rahatlatacak Proje!
31.08.2015
107
A+
A-

Büyükçekmece – Hadımköy gişeleri arası 4,5 kilometre kısalıyor!

Başkan Akgün’den Hadımköy trafiğine neşter!

Hadımköy trafiğini rahatlatacak proje!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımına başlanan 2 yeni yol, D-100 Karayolu ve Hadımköy Gişeleri arasındaki trafik yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltacak.

Bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak olan yollar bölgedeki yerleşim merkezilerinde ikamet eden vatandaşlar ve bu bölgede çalışanlar açısından da daha hızlı ve güvenli bir ulaşım imkanı sağlayacak.

7 kilometre uzunluğunda 24 metre genişliğinde

Büyükçekmece Belediyesi, her geçen gün artan yerleşim merkezleri, okullar ve aynı zamanda da bir sanayi bölgesi olan Hadımköy’ün trafik sorununa neşter atıyor. Bu amaçla aynı anda iki yol yapımına başlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri 24 metre genişliğinde ve toplam 7 kilometre uzunluğundaki  yolları bu yıl içinde tamamlayacak. Ayrıca her iki yolun gidiş ve dönüş istikametlerine özel bisiklet yolları yapılıyor.

“Hayati önem taşıyor”

Büyükçekmece Belediyesi ekipleri bölgedeki çalışmalarına hız verirken çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Hadımköy trafiğinin her geçen gün daha da yoğunlaştığına dikkat çekerek; “Bu iki yol tamamlandığında Büyükçekmece’den Hadımköy gişelerine olan mesafe 4,5 kilometre yakınlaşacaktı. Bölgede çalışan, ikamet eden ve okullarına giden öğrenciler açısından büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacaktır. 2015 yılı yatırımına dahil ettiğimiz bu yollar bölge açısından hayati önem taşımaktadır. Her iki yolun faaliyete geçmesinin ardından paralel bir yol ile bu bölgenin ulaşım ağını tamamlamış olacağız. Böylelikle Hadımköy  trafiğinde yüzde 30 oranında bir rahatlama olacaktır” dedi.

Özel bisiklet yolları yapılıyor

Yolların büyüklük ve genişlik itibariyle Büyükşehir Belediyesi kapsamında olması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Akgün, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir’in yoğunluğunu bildiğimiz için Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ile konuyu görüştüm. İki yolu biz yapıp asfaltlanmaya hazır hale getiriyoruz. Büyükçekmece Belediyesi olarak yolların altyapısını, çevre düzenlemesini ve aydınlatmasını yapacağız. Asfaltlama işleri de Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak. Ayrıca bu her iki yoldan Büyükçekmece merkezine bisiklet ile gidip gelinebilecek özel bisiklet yolu da yapıyoruz.” 

Yollar nereden geçecek?

Yollardan bir tanesi, Alkent Mahallesi ile Demir La Vida Yaşam Merkezi arasından geçecek. Tulipa Villaları ve Göl Malikaneleri’nin önünden geçecek olan yol, Büyükçekmece Atatürk Spor Kompleksi yanından Büyükçekmece merkeze bağlanacak.

Diğer yol ise, Çakmaklı Mahallesi, Pelican Hill önünden başlayıp Alman Liseliler Vakfı ve MEV Koleji önünden geçerek Büyükçekmece merkeze bağlanacak.

Yolar eski Jandarma Komutanlığı önünden E-5 Karayoluna bağlanacak.

unnamed (24) unnamed (25) unnamed (26) unnamed (27)

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.