enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İlber Ortaylı: Balkan Milletleri İçin Türkler Ortak Bir Düşmandır

İlber Ortaylı: Balkan Milletleri İçin Türkler Ortak Bir Düşmandır
25.08.2015
97
A+
A-

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Balkan milletleri için Türklerin ortak bir düşman olduğunu belirtti.
Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Balkan Tarihi Sorunsalı’ konferansında konuşan tarihçi İlber Ortaylı, katılımcılara Balkanlar hakkında bilgi verdi. Ortaylı, “Balkanlar’da Türkler ortak bir düşman olarak görülmektedir. Türkler arzu edilmeyen bir yapıdır. Fakat bunlar aynı zamanda itişme kakışma, dışarı atma gibi politikalar takip etmelerine rağmen Türkler içeride kalmışlardır. Bugün bile Bulgaristan nüfusunun önemli bir kısmı, Yunanistan gibi başka azınlıkları silen, sindiren bir ülkede hala küçümsenmeyecek bir nüfus Türk’tür” dedi.

Ortaylı, bir öğrencinin Kırım’da yaşananlarla ilgili sorusu üzerine, “Kırım’da Türkler var, Kırım’da Ruslar var. Türkler fevkalade kırgın. Hani lehçe vardır, sahil Türkçesi, onun gibi durum. İnsanlar gidip oraya oturamıyor, iş bulursa sabah çalışmaya gidiyor, akşam evine diğer tarafa gidiyor. Sonra boşalmış köyler var. Benim soyadım da öyle bir köyden gelmektedir. Buraya yeniden iskan olmuyor. Çocukların devam edeceği kendi okulları yok. Kadınlarda bütün dünyadaki Türk kadınları gibi şirazesi bozuk. Amerika’daki Türk kadın çocuğu ile İngilizce konuşuyor, Rusya İmparatorluğu’ndaki Türk kadın çocuğu ile Rusça konuşuyor. Bu çok ayıp bir şeydir” diye konuştu.

Konferansa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve öğrenciler katıldı. Konferansın ardından İlber Ortaylı’ya Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Şimşek tarafından plaket takdim edildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.