enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5150
EURO
34,9633
ALTIN
2.430,04
BIST
9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İmamoğlu: Kurbanın Asıl Amacı Paylaşmaktır

Beylikdüzü Belediyesi, Kurban Bayramı’nın ilk günü, Modern Kurbanlık Satış ve Kesim Yeri’nde vatandaşa kavurma ikramında bulundu. Yeni yeri Ambarlı Tır Parkı alanında kurulan kurbanlık alanı ziyaret eden Başkan İmamoğlu, esnafın ve vatandaşların bayramını kutladı, alanda ilk kesilen ve vatandaşlara ikram edilen kurban etinin tadına da baktı. İmamoğlu, bayramların manevi duyguları daha yoğun bir biçimde yaşattığını söyleyerek, “Kurban ibadetin paylaşıma yönelen yüzüdür” dedi.

İmamoğlu: Kurbanın Asıl Amacı Paylaşmaktır
24.09.2015
112
A+
A-

Kurban Bayramı, Beylikdüzü’nde Modern Kurbanlık Satış ve Kesim Yeri’ne gösterilen yoğun bir ilgi ile başladı. Bu sene yeni yeri Ambarlı Tır Parkı bölgesinde bulunan kurbanlık alana 2500 büyükbaş ile 2500 küçükbaş hayvan giriş yaptı. Vatandaşların memnuniyetle hijyenik bir ortamda kurban alışverişini yaptığı merkezde, modern kesimhane hizmeti de sunan Beylikdüzü Belediyesi, alanda kesilen ilk kurban etini, bayramın birinci günü vatandaşlara pilav kavurma şekliyle ikram etti.

 

Vatandaşa Kavurma İkramı…

 

Modern Kurbanlık Satış ve Kesim Yeri’ni ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurban çadırlarını dolaştı ve esnaf ile sohbet etti. Vatandaşlarla konuşan ve bu sene yeni taşınan yerin sunduğu donanımlı imkanlar sebebi ile memnuniyet yarattığını gören İmamoğlu, 4 gün boyunca sürecek Kurban Bayramı’nda insanların dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için eksiksiz ve sorunsuz bir hizmet sunacaklarını belirtti. Belediyenin ikram çadırına gelen İmamoğlu, vatandaşlara ikramı yapılan kavurma etinden de tattı ve alandaki vatandaşları da ikrama davet etti.

 

“Paylaşmak İçin Gönüllerimiz Aracı Olsun”

 

Başkan İmamoğlu; paylaşım, bereket ve huzur duygularının beslendiği, dünyaya hoşgörünün arttığı, vicdan muhasebesi yaptığımız, büyüklerimize hürmetin özel olarak gösterildiği ve inancımızı zenginleştirecek vecibelerin yerine getirildiği bayramlarda gösterilen iyi niyetin tüm ömrümüze yayılmasını temenni ettiğini ifade etti. Her günün bayram tadında geçmesini de dilediğini belirten İmamoğlu, “Paylaşmak, kendimizi iyi ve mutlu hissettirecek en önemli değerdir. Kurbanın da asıl amacı budur. Amacımızı gerçekleştirmek için gönüllerimiz aracı olsun. Herkese iyi bayramlar” diye konuştu.

 

Alanda Acil Durumlar İçin Sağlık Hizmeti de Var

 

Modern kesimhanesinde bir günde 800 büyükbaş, 1000 küçükbaş hayvanın kesildiği hizmeti kurbanlık alanda 125 çadır bulunuyor. Kasaplar ve din görevlileri eşliğinde usule uygun bir şekilde kesimhanede kesilen hayvanlar, parçalanarak poşetleniyor ve vatandaşa teslim ediliyor. Alanda ayrıca sağlık hizmeti sunan ve yaralanmalara karşı hızla müdahale eden bir ambulans aracı da bulunuyor.

1. Gün (1) 1. Gün (2) Kavurma İkramı (1) Kavurma İkramı (2) kesimhanede kesilen etler poşetleniyor Sağlık Hizmeti Ambulans (1)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.