enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İstanbul’un En Modern Kurban Tesisi Büyükçekmece’de

İstanbul’un En Modern Kurban Tesisi Büyükçekmece’de
15.09.2015
92
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi, Çakmaklı Mahallesi’nde kurduğu dev kurban satış ve kesim alanı vatandaşlara kusursuz biz hizmet verebilmek adına gerekli tüm tedbirleri aldı.

30 bin metrekare alanda 150 çadır

30 bin metrekarelik dev bir alana kurulan Büyükçekmece Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı” vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için tüm olanaklara sahip. Vatandaşların kurban alımında ve kesiminde ihtiyaçlarını giderebilmesi için kafeterya ve umumi tuvaletlerin yer aldığı alanda hasta hayvanlar için karantina çadırı da mevcut olan tesiste toplam 150 çadır bulunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından getirilen 5 bin büyükbaş ve 4 bin küçükbaş kurban daha şimdiden vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Kurban Satış ve Kesim Alanı’na büyük ve küçükbaş kurbanlıklar için 2 ayrı kesim hane oluşturuldu.

Hayvanlar tek tek muayene ediliyor

Büyükçekmece Belediyesi’nin veteriner hekimlerinin kontrolü altında tutulan hayvanlar kesimden öncesinde tek tek muayeneden geçirildi. Kesim günlerinde de rahatsızlandığından şüphe duyulan ve gebelik şüphesi bulunan hayvanlar bir kez daha muayeden geçirilecek. Ayrıca veteriner hekimler tarafından kulak küpesi numarası, pasaport, yaş tayini gibi genel sağlık muayeneleri de yapıldı.

Başkan Akgün uyardı

Kurban alacak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kurban bayramına çok az bir zaman kaldı. Satışa sunulan hayvanlar uzman hekimlerimiz tarafından titizlikle muayene edilmektedir. Hastalık veya gebelik şüphesi duyduğumuz hayvanları mutlaka veterinerlerimize gösterin” dedi. Vatandaşları belirlenen yer dışında kurban kesimi yapmamaları konusunda uyaran Başkan Akgün, bu konuda asla taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

001 002 003 004 005 006

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.