enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İYGAD’dan Silivri Belediyesi ve Özcan Işıklar’a Kınama

İYGAD’dan Silivri Belediyesi ve Özcan Işıklar’a Kınama
25.08.2015
100
A+
A-

1- Bir belediye başkanı ve bir belediye yönetimininin istediği görsel ve yazılı medyaya (gazetelere, dergilere, internet haber sitelerine, televizyorlara, radyolara) ilan verme hakkı olduğunu kabul ediyoruz. Bu özel bir tercih olabilir. Bunu yaparken de, ‘seçimlerde beni desteklemedi, ilanımı sayfanın şurasından koymadı, o’nu destekledi, beni yeterli desteklemedi’ diyerek gazeteler arasında ayrım yapmasını ve ayrıştırmasını doğru ve ahlaki bulmuyoruz. Ayrıca kamuya ait olan ödemeler, belediye başkanlarının şahsi kaynakları olmadığını özellikle altını çiziyoruz.

2- Kimi gazetelere ilan vermemek için; gazeteler ve internet haber sitelerine yönelik ilan ve abonelik yönetmeliği oluşturulmasını; gazeteler arasında ayrımcılık yapılmasını doğru bulmuyoruz.

“İlçenin sınırları içersinde 350 abonesi, abonelerin listesini ilgili birime verme, internet haber sitelerinin bilmem kaç bin tıklama olması gibi” zorunluluklar getirmesi öncelikle bir belediye başkanının ve ilgili birimlerin görevleri arasında değildir.

3- Belediyeler, basın ilan kurumu değildirler. Gazetelerle ilgili bu tür yönetmelikler Basın İlan Kurumu’nun yetki ve sorumluluk alanı içersindedir. Yayınlanan ilan yönetmeliği derhal geri çekilmeli, kime ilan verilecekse yada verilmeyecekse kaçak güreşmeden, uygulanması mümkün olamayacak yönetmelikler düzenlenmeden yapılmalıdır.

4- Muhalif olmak bir gazetenin ve gazetecinin öncelikle meslek ilkesi ve duruşu olmalıdır. Hiçbir gazete ve gazeteci yandaş olmamalıdır. İlan verirken, bir gazete veya gazeteci için ‘bana muhalif oldu’ denilerek ilan verilmemesi, abone olunmaması ise Silivri’de Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar’a oy vermeyen yurttaşlar arasında da ayrımcılık yapmaktır.

Belediye Başkanı Sayın Işıklar, oy kullanan 93 bin seçmenin yaklaşık 44 bini, muhalefet ise 49 binini almıştır. Ve Sayın Işıklar, kendisine oy vermeyen ve dolayısıyla kendisine muhalif olan gazete sahiplerinin ve gazetecilerinde seçildiği andan itibaren belediye başkanıdır. Ve kamunun kaynaklarını ayrımsız ve adaletli kullanmak, seçimler sırasında yaşanan tüm olumsuzlukları unutarak geleceğe kucaklayıcı bakmak zorundadır. Ve kentin şehr-i emin’i kinle hareket eden değil, kenti kucaklayan bir başkan olmalıdır.

5- Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar, ilan yönetmeliğini iptal etmez ise İYGAD olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı ve meslek örgütü olarak ne yapılması gerekiyorsa; elimizdeki tüm olanakları kullanacağımızı Silivri ve İstanbul kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

İSTANBUL YEREL GAZETECİLER DERNEĞİ (İYGAD)YÖNETİM KURULU

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.