enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kadınlardan Türam’a Ziyaret

CHP Silivri İlçe Kadın Kolları, Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kadınlardan Türam’a Ziyaret
11.09.2015
140
A+
A-

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi tanıtım çalışmaları devam ediyor. İlçedeki sivil toplum ve kamu kurumlarının incelemelerde bulunduğu merkezi, Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Kadın Kolları da ziyaret etti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, kadınlara ziyaretinde eşlik etti. Başkan Işıklar, merkezi tanıtarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

IŞIKLAR: “TARIM ARAŞTIRMA MERKEZİ KURAN TEK BELEDİYEYİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirilen programda TÜRAM’ ile ilgili bilgiler vererek :“Biz buradaki toprakları korumak zorundayız. Rezidansları, AVM’leri, mezarlıklardan başka boş yer bırakmayan anlayışı buraya sokmamaya çalışıyoruz. Televizyonlarda topraklarımızı yağmalamaya dönük, kaçak ifrazla insanları kandırarak, tarım alanlarında konut yapabilirsin diyenlere karşıda mücadele ediyoruz. Toprağımızı korursak gelir getirir, zenginlik sağlar diye düşünürsek fayda sağlarız. Silivri’de ayçiçeği, buğday dışında bir şey ekilmiyor. Bu da kazanç getirmiyor. Biz burada bunların dışında da türler üretirsek ve satılabildiğini gösterirsek, çok daha yüksek gelir getirdiğini kanıtlarsak, çiftçimize ücretsiz kurslarını vereceğiz, bunları bahçenize ekin diyeceğiz. Bunu yapmadan önce 20 profesörle burada çalışmalar yapıldı. 42 çeşit ürün ektik, biçtik, sattık. 1 dönüm buğdaydan aldığımızın 18, 20 kat fazla getirili ürünleri yetiştirdik. Daha teknik, ARGE’si olan, doğal, ilaçsız şekilde geliştirerek, topraklarımızı korumaya çalışıyoruz. Şimdi Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversite’si kurmak istiyoruz. Türkiye’de ilk defa Tarım ve Araştırma Merkezi kuran tek belediye biziz. Arazisi olmayana arazi kiralıyoruz. Balkonunda sebze, meyve yetiştirebileceği duruma kadar getiriyoruz. Seralarda topraksız tarım uygulaması yapıyoruz, 42 çeşit ürünle! Çabamız çitçilerimize de bunları yaygınlaştırmak. Arıcılık kursları açarak sadece bal üretmek değil arıcılığı da yaşatmaya çalışıyoruz. Bu topraklara sahip çıkarak, bu yaptıklarımızı dalga dalga ülkemize yayacağız. “dedi.

news_photo_1441974196 news_photo_1441974199 news_photo_1441974203 news_photo_1441974208 news_photo_1441974211 news_photo_1441974215 news_photo_1441974222 news_photo_1441974226

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.