enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6014
EURO
34,8276
ALTIN
2.504,60
BIST
9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Küçükçekmece Belediyesi’nden Mülteciler Masası

Küçükçekmece Belediyesi’nden Mülteciler Masası
14.09.2015
112
A+
A-

SURİYELİ MÜLTECİ YUSUF, ‘’AYLAN’I GÖRÜNCE AĞLADIM’’

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden Küçükçekmece Belediyesi Mülteciler Masası ilçede ikamet eden Suriyeli başta olmak üzere pek çok mülteci aileye yardım elini uzatıyor. Sıcak yemekten yatak yorgana mültecilere her türlü yardımı yapan Küçükçekmece Belediyesi, adeta dünyaya insanlık dersi veriyor. Küçükçekmece’de ikamet eden Suriyeli mültecilerden Leyla Halil ve Amun Yusuf konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“ÇOCUKLARIMIN ÖLÜM HABERİNİ ALINCA İNTİHARA KALKIŞTIM”

Leyla Halil ve ailesi Halep’ten geleli 1 yıl olmuş. Bir yıldır Küçükçekmece’de ikamet ediyorlar. Suriye’deyken doktorluk yaptığını söyleyen Halil, iki çocuğunu kaybetmenin acısını hala yüreğinde taşıyor. Leyla Halil, “Çocuklarım Suriye’de enkaz altında kaldı. Ben doktorum. Sabah saatlerinde beni çağırdılar. Çocuklarımı o şekilde görünce kendimi bir arabanın önüne atarak intihar etmeye kalktım” diye konuşuyor. Türkiye’den çok memnun olduğunu da belirten Halil, “Benim babam bana böyle bakmadı. Türkiye çok güzel bir ülke. Recep Tayyip  Erdoğan’dan, Türk insanından Allah razı olsun. Batı dünyasını da Allah ıslah etsin. Onlara hakkımı haram ediyorum” diyor.

“AYLAN’I GÖRDÜĞÜM ZAMAN AĞLADIM”

Halep’te zeytin tarlaları olduğunu söyleyen Amun Yusuf ve ailesi ise 2 yıldır Türkiye’de. Eşi Suriye’de kalmış. Engelli kızları Safa ve Rukiye, torunları, oğlu ve gelini ile Türkiye’de hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Amun Yusuf dünyayı ayağa kaldıran Aylan’ı gördüğünde hissettiklerini ise şöyle anlatıyor:
“Yüreğimiz yanıyor, başka seçeneğimiz yok. Daha iyi şartlara ulaşmak için. Üzgünüz. Aylan’ı gördüğüm zaman ben ağladım. Biz göç yaparken bile ölüme gidiyoruz. Gideceğimiz yerden emin değiliz. Avrupa’nın belki geliri yüksek görünüyor ama oraya gidenlerin de akıbetleri belli değil. Burada güvendeyiz. Türkiye’den memnunuz.”

“YEREL YÖNETİMLER MÜLTECİLERE EL UZATMALI”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz mültecilere en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Aylan yüreğimizi yaktı. Küçükçekmece Belediyesi olarak ilçemizde oturanların, mülteci ya da değil insani şartlarda en iyi şekilde yaşamasını istiyoruz. Bu nedenle elimizden gelen yardımı yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Küçükçekmece Belediyesi İyilik Merkezi’nde (KİM), Küçükçekmece ilçesinde ikamet eden tüm mültecilere beyaz eşyadan, sıcak yemeğe, tekerlekli sandalyeden örtüye her türlü yardım yapılıyor.

Mülteci Masası 1 Mülteci Masası 2 Mülteci Masası 3 Mülteci Masası 4 Mülteci Masası 5 Mülteci Masası 6 Mülteci Masası

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.