enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4961
EURO
34,5758
ALTIN
2.478,95
BIST
9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Meryem Ana’dan Silivri’deki Mahkumların Serbest Bırakılmasını İstediler

Meryem Ana’dan Silivri’deki Mahkumların Serbest Bırakılmasını İstediler
25.08.2015
108
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesinde Hristiyanlarca kutsal sayılan Meryem Ana Evi’ni ziyaret edenler dilek duvarına sağlık, huzur, mutluluk temennisinin yanı sıra “1 santim daha uzun boy”, “daha fazla yıllık izin”, “hayırlı kırmızı BMW” isteklerini de yazıyor.
Hristiyanların hacı olmak için geldiği Meryem Ana Evi,  dualarının kabul olması için mum yakan ve dilek duvarına temennilerini bırakan farklı inanç mensuplarını da ağırlıyor.

Peçete, tuvalet kağıdı, müze giriş bileti, şans oyunları kuponu, bez parçasına yazı yazan ziyaretçiler en çok sağlık, huzur, mutluluk, uzun ömür, bol para diliyor.

Kısa sürede binlerce dilek kağıdı ile dolan Meryem Ana Evi’nin dilek duvarına çocuk veya “hayırlı” kısmete kavuşmayı arzulayanlar, oğlunun evlenmesi için iyi gelin arayanlar, KPSS’de başarılı olmak isteyenler de sıkça başvuruyor.

Dilek kağıtlarında yok yok

Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Japonca, Çince, Fransızca, İspanyolca ve daha birçok dilde yazılan kağıtların arasında okuyanları şaşırtan sıra dışı kişisel istekler de yer alıyor. 

Psikolojik rahatlama sağlıyor

Amerikalı Bannon Preston, dini sebeplerle Meryem Ana Evi’ne geldiğini, dilek duvarına bırakılan dileklerin gerçekleştiğini öğrendiğini anlattı.

Preston, dilek duvarında sağlık, mutluluk, huzur dileklerini gördüğünü ve kendisi için de aynı dilekleri yazdığını kaydetti. 

Psikoloji bölümü öğrencisi Öykü Deren Taran da dilek bırakmanın insanı psikolojik olarak rahatlattığını, geleceğe umutla bakmasını sağladığını, bu nedenle kendisinin de temennilerini Meryem Ana’ya ilettiğini söyledi.

Öykü Deren Taran’a eşlik eden arkadaşı Kardelen Çağla da duvarda önceki yıl gördüğü “Silivri’deki mahkumlar serbest bırakılsın” dileğini çok ilginç bulduğunu söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.