enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
35,0246
ALTIN
2.326,54
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Savaşın Masum Çocukları Esenyurt’ta Bayram Sevincini Yaşadı

Savaşın Masum Çocukları Esenyurt’ta Bayram Sevincini Yaşadı
25.08.2015
111
A+
A-

Suriye’deki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk eden Suriyeli mültecileri Esenyurt Belediyesi Ramazan Bayramı’nda da yalnız bırakmadı.

Esenyurt ilçesinde yaşayan ve vatan hasreti çeken Suriyeli mültecilere Esenyurt Belediyesi bayram sevincini yaşamaları için eğlence programı düzenledi. Mülteci çocuklar götürüldükleri lunaparkta doyasıya eğlendi. Çeşitli ikramların yapıldığı lunaparkta Suriyeli çocuklar ve aileleri gönüllerince unutamayacakları bir gün geçirdiler. Savaşın acı yüzünü bir nebzede olsa unutan çocuklar başkana teşekkür ettiler.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Geçen sene Suriyeliler için okul açtık. Müfredattaki eğitimlerine burada devam edebiliyorlar. Ayrıca Türkçe dil eğitimi de veriliyor. Belediye binamızda onlar için kurduğumuz bürodan yardım alabiliyorlar. Bu etkinliklerimizle çocukları ve aileleri bir nebze de olsa mutlu ettik. Kendi ülkelerinde eksik kalan bazı şeyleri tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Suriyeli mülteciler, lunaparktaki eğlence programının ardından Esenyurt Şehir Stadyumu’nda Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile birlikte akşam yemeği yediler.

Suriyelilerin yaşama adapte olabilmeleri için Esenyurt Belediyesi birçok yardıma imza attı. Esenyurt Belediye binasında Suriyeliler için bir irtibat bürosu kuruldu. İrtibat bürosunda Suriyelilerin gıda, iş bulma, yemek, sağlık ve okul ile ilgili birçok ihtiyacına cevap veriliyor. Şu ana kadar yaklaşık bin aile irtibat bürosundan yardım aldı. Suriyeliler için belediye tarafından bir okul kuruldu. Suriyeli mülteciler belediyenin anlaşmalı olduğu eczaneler ve sağlık kuruluşlarından ise ücretsiz faydalanabiliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.