enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5816
EURO
34,8086
ALTIN
2.513,14
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri İlçesine Yapılan Atıksu Ve Su Yatırımları

Silivri İlçesine Yapılan Atıksu Ve Su Yatırımları
25.08.2015
103
A+
A-

Silivri Bölgesi’nden Marmara Denizi’ne atıksu girişini engellemek için 36.500 m³/gün kapasiteli Silivri ve 52.000 m³/gün kapasiteli Çanta Atıksu Arıtma Tesisleri’nin yapımına başladık. Bu tesisleri 2015 ve 2016 yıllarında hizmete alacağız. 70.000 m³/gün kapasiteli Selimpaşa Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaat ihalesini de sonuçlandırdık. Bu 3 arıtma tesisi tamamlandığında Silivri sahillerine atıksu girişinin tamamını engellemiş olacağız. Bu yatırımlarımızın neticesinde Silivri sahilleri daha temiz bir denize ve çevreye kavuşacaktır.

Aynı zamanda, Silivri bölgesindeki atıksuları arıtma tesislerine taşıyacak olan devasa tüneller de inşa ediyoruz. Kumburgaz-Celaliye-Selimpaşa arasındaki atıksuları arıtma tesisine iletecek olan 22 km’lik atıksu tünelini ve 2,2 km uzunluğundaki Çanta Atıksu Tüneli tamamladık.

Silivri Merkez, Gazitepe, Alipaşa, Kayalıdere ve Fener Köyü’nden kollektörlerle gelen atıksuları yapımı devam eden Silivri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırmak gayesiyle 2000 mm çapında ve 1.672 m uzunluğunda Silivri Atıksu Tüneli’nin kazısı tamamlanmış olup yaklaşık maliyeti 11 milyon TL’dir.

Bu tesislerin yanı sıra; Silivri Bölgesi’nde yaptığımız diğer çevre yatırımları hakkında bilgi verecek olursak;

1- Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerinde arıtılan atıksuları uzaklaştırmak için 5247 m uzunluğunda deniz deşarjının imalatına başlanmış olup 2015 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Toplam ihale bedeli 7,5 milyon Euro’dur.

2- Silivri İlçesi köylerinde de atıksu arıtma tesislerinin inşasına devam ediyoruz. Bu kapsamda; Beyciler ve Değirmenköy biyolojik arıtma tesisleri tamamlanarak işletmeye alınmıştır. Çayırdere ve Sayalar Köylerinde arıtma

tesisi inşası tamamlanmak üzeredir. Danamandıra ve Akören Köylerinde ise arıtma tesisi yapım çalışmaları sürdürülmektedir.

Özet olarak; Silivri’nin atıksularını toplayarak arıtma tesislerine ulaştırmak için Silivri İlçesine 270 km atıksu kanalı ve toplam 25.480 m atıksu tüneli inşa edilmiştir. İnşa edilen tünel ve şebekenin toplam maliyeti 244,5 milyon TL’dir. Atıksu Arıtma Tesisleri maliyetleri deniz deşarjları ile beraber yaklaşık 205 milyon TL’dir.

Ayrıca, Silivri İlçesi’nde 7,5 km Çanta Batı Atıksu Tüneli, 60 km atıksu kanalı ve dere ıslahı yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımların maliyeti yaklaşık 70 milyon TL’dir.

3- Atıksu yatırımlarının yanı sıra Silivri İlçesi’ne daha bol ve kaliteli su vermek için 710 km içmesuyu şebekesi ve 78 km isale hattı inşa edilmiştir.

Selimpaşa, Kavaklı ve Ortaköy’de uzun yıllar herhangi bir su sıkıntısı yaşanmaması için Selimpaşa’ya 15.000 m³ su haznesi ve terfi merkezi, Kavaklı’ya 10.000 m³ su haznesi ve terfi merkezi, Ortaköy’e 10.000 m³ su haznesi inşa edilmektedir. Ayrıca İSKİ Silivri Hizmet Binası ve Danamandıra – Gümüşpınar terfi merkezleri de inşa edilmektedir. Silivri İlçesine yapılan toplam içmesuyu yatırım tutarı 247,6 milyon TL’dir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.