enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE ANADOLU VE RUMELİ KÜLTÜR DERNEKLERİ FESTİVALİ YAPILIYOR

SİLİVRİ’DE ANADOLU VE RUMELİ KÜLTÜR DERNEKLERİ  FESTİVALİ YAPILIYOR
25.08.2015
133
A+
A-

Silivri Demokrasi Platformunun öncülüğünde Silivri’de faaliyetrngösteren yöre dernekleri ortak bir karar alarak Haziran ayı içerisinde “Anadolurnve Rumeli Kültürleri Festivali ”yapma kararı aldı.

rnrn

Silivri Demokrasi Platformunun öncülüğünde Silivri’dernfaaliyet gösteren yöre dernekleri ortak bir karar alarak Haziran ayı içerisindern“Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivali ”yapma kararı aldı. 

rnrn

 Yaren Cafe’de gerçekleştirilen toplantıya Rizeliler DernekrnBaşkanı Esma Zorer, Çerçi Köy Derneği Başkanı Kadir Soydaş, Erzurumlular DernekrnBaşkanı Salih Bayram, Tokatlılar Dernekleri Başkanı Etem Kalmış, ZonguldaklılarrnDernek Başkanı Satılmış Vasatlı, Giresunlular Dernek Başkanı Tuğrul Dönmez,rnSilivri Roman ve Müzisyenler Derneği yöneticisi Tuncay Gülsever, SilivrirnManastırlılar Derneği yöneticisi Şaban Karagöz, Kuzey Kafkasyalılar Derneğirnyöneticisi A.Refik Bek, Kars Kağızman Derneği yöneticisi Abdulcabbar Doğan,rnİstanbul Tabip Odası yönetim Kurulu üyesi Dr.Feti Bozçalı, Gazeteci BakirnÇiftçi, Silivri Demokrası Platformu’ndan Süheyl Kırkıcı ve Eğitim Sen SilivrirnŞube Başkanı Caner Erdoğan katıldı.

rnrn

 Dernek yöneticilerin almış olduğu ortak kararı Platformrnadına Tuğrul Dönmez okudu.Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

rnrn

 “Bizler Anadolu ve Rumeli’nin farklı bölgelerinden gelerekrnbirçok yerde örnekleri olduğu gibi Silivri’ye yerleşmiş Türkiye Cumhuriyetirnyurttaşlarıyız. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik-sosyal sorunların yolrnaçtığı iş-ekmek talebi iç ve dış göçlerin sonucu yurtlarımızdan koparak yenirnyerlere yaşam alanları kurmak zorunda bırakılmış insanlarız.

rnrn

 Özetle, yukarıda saydığımız sebeplerin yol açtığı göçlerrnönceki gelenle sonraki gelenlerin; örf-adet-gelenek-yaşamrnalışkanlıkları-komşuluk dayanışması-giyim kuşam-eğitim-inanç-dil vb. farklılıklarınrnuyumunda sorunlar yaşanmasına neden olduğu hepimizin yaşadığı ve bildiği birrngerçektir. Bunun en açık göstergesi aynı ilçede sınırlarında aynı mahalle vernmekânlarda yaşadığımızın yanında, hemşeri dernek örgütlenmeleriyle birlik içinrnayrılığı yaşadığımız önemli bir göstergedir.

rnrn

 İş hayatında -Alışveriş ortamlarında Çarşıda pazardarn’Merhabalaşmadan’ kalabalıkların arasında görünmez olan, her birimiz diğerininrnötekisi olarak önyargılarımızla yaşayıp gidiyoruz. Aslında hep beraber çoklukrniçinde azlığı ve en önemlisi ‘yalnızlığı’ yaşıyoruz. Bu örnekleri herkes, kendirnbakış açısı ve yaşadıklarıyla çoğaltabilir.

rnrn

 Bizler Silivri’de örgütü olan,Sosyal ve Kültürel alandarnYardımlaşma ve Dayanışma temelinde var olan dernek-parti-sendika-sivil toplumrnkuruluşu-çevre oluşumu,inanç grupları ve rnbireyden meydana gelen ortak akıl ve dayanışması ile,bir İmece ruhuylarnSilivri Demokrasi Platformu’nun kolaylaştırıcılığında yöre derneklerinrninisiyatifinde Anadolu ve Rumeli Kültürler Buluşması Festivalini Haziran 2014’ternyapmak üzere ortak karar almış bulunuyoruz.

rnrn

 Bu nedenle;

rnrn

 Silivri’de yaşayan tüm komşularımızın;

rnrn

 -Örf ve adetlerini,

rnrn

 -Yemek Kültürlerini

rnrn

 -Giyim Kuşamlarını,

rnrn

 -Bölgesel ürün ve elişi becerilerini,

rnrn

 -Folklorlarını,

rnrn

 -Yerel Çalgı, ozan ve âşıklarını, şiir, mani ve avazlarınrnnefeslerin yanında oyunlarını, Kültürel panel ve söyleşilerle; Bir Silivrililikrnkültürü oluşturmaya, önyargılarımızı yıkmaya, komşularımızla dostluk vernkardeşlik hoşgörü ortamı oluşmasına, toplumsal barışın gelişmesine katkırnsunmayı çocuklarımıza, bugüne ve yarınlara barış, sevgi ve hoşgörünün egemenrnolduğu demokratik bir ortamın oluşmasına katkı sağlamanın bir yurttaşlık verninsanlık görevi olduğuna inanıyoruz.

rnrn

 Bu nedenle tüm Silivri halkına hiç ayrımsız Anadolu vernRumeli Kültürler Buluşması Festivaline katkı sağlamaya, öneri sunmaya, oluşacakrnçalışma gruplarında görev almaya davet ediyoruz.       

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.