enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3645
EURO
34,9526
ALTIN
2.325,33
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

15 TEMMUZ FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

15 TEMMUZ FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
14.11.2016
123
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk milletinin dik duruşunu ortaya koyan fotoğraf karelerini ölümsüzleştirmek için düzenlediği ‘15 Temmuz Fotoğraf Yarışması’ ödül töreni gerçekleştirildi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ödül törenine; AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Habibe Başer, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ve çok sayıda Küçükçekmeceli katıldı.

Ödül töreni öncesi protokol üyeleri tarafından, yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan fotoğraflardan oluşan 15 Temmuz sergisinin açılışını yapıldı.

 

FEYZULLAH KIYIKLIK’TAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Törendeki konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, katılımcılara “15 Temmuz’u ölümsüzleştiren ve o fotoğrafları çeken tüm arkadaşlarımdan Allah razı olsun. 15 Temmuz büyük bir olay. Bunu bizim başımıza getirenler, bizim ekmeğimizi yiyen, bizim suyumuzu içen, başkalarına çalışan hainlerdir. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Bu darbenin bir tek amacı vardı. Bizi Suriye gibi, Afganistan, Mısır, Irak gibi parçalamaktı. Allah bu milleti seviyor. Bizler,  güzel bir milletiz. Allah ülkemizi korudu ve bizler bu günlere geldik. Birbirimizi her zaman sevelim, sayalım. Bizim birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bütün kan, benim topluluklarımda, benim inancım da olan insanlar arasında akıtılıyor. Batı, mermiden , tanktan, füzeden para kazanıyor. Fakat, benim müslümanlarımı öldürüyorlar. Bu bizi uyandırmalı. 15 Temmuz büyük bir uyarıdır. Batının, emperyalist düşüncelerinin Doğu, Ortadoğu ve bizim içimizdeki kavgası Hz. Muhammed’in yeryüzüne İslam’ı yaymaya başladığı zamandan itibaren bir inancı yok etmek içindir. Kötü zamanlar geçirsek de inanıyoruz ki gelecek güzel olacak. Biz, gittiğimiz yerlere huzur ve mutluluk götüreceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ederim” sözleriyle seslendi.

 

“15 TEMMUZ’DA DESTAN YAZDIK”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Habibe Başer ise “Biz, 15 Temmuz’da bir destan yazdık. Rabbim tüm dünya millet ve devletlerine 15 Temmuz’u unutturmasın. Çanakkale’de yazılan destanı İstanbul’un göbeğinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, Saraçhane’de, Taksim’de, Beştepe’de yazdık. Bu millet öyle necip bir millet ki, icap ettiğinde Çanakkale’de yazılan destan, 2016’nın Türkiyesinde de yazılabiliyor. Millet olduğumuzun farkına vardık. Rabbim, birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. O gece evinde oturanda, seccadesinde dua eden de tankın üstüne çıkanda, yaralanan da, bayrağını alıp yürüyen de bu milletin gazisidir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

“OYNANAN OYUNUN FARKINDAYIZ”

Konuşmasında, terör saldırısında şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’e dikkat çeken İlçe Kaymakamı Harun Kaya, “Dün acı bir cenaze törenindeydim. Adapazarı’nda vatanı uğruna mücadele eden on binlerce yiğit kardeşimiz gibi gurur duyduğum meslektaşım Muhammed Fatih kardeşimin cenaze törenindeydim. Acı ve kederle birlikte müthiş bir gurur da yaşanıyordu. O törendeki heyecanı, 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hain terör girişiminden sonra sizlerle tuttuğumuz demokrasi nöbetlerinde her gün yaşadık. Sizlerle gurur duyuyorum. Mezhebi, meşrebi, fikri ne olursa olsun, sokaklara çıkıp, tankları durduran sizler gibi aziz, yiğit, kahraman bir ilçede görev yapıyor olmaktan, sizlerin kaymakamı olmaktan gurur duyuyorum. Bu şerefi bana nasip ettiği için yüce Rabbime şükürler olsun. Bizler, inancımızı kaybetmediğimiz müddetçe ülkemizin bir karış toprağına o hain insanlar dokunamayacaklar. Yıkılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, bırakmayacağız. Oyunun farkındayız. Ülkemizin doğusu başta olmak üzere bölüp parçalayıp, başka bir ülkenin bayrağını dikmek isteyenler var. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

 

“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “15 Temmuz gecesinde önemli olan sokakları aydınlatmaktı. Meydanları, caddeleri aydınlatan çok kıymetli gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimize Rabbim gani gani rahmet eylesin. Türkiye’de gazi denildiği zaman sadece o mücadelede yara alanlar akla geliyor. Gazi demek, gazaya katılan demektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak sokaklarda meydanlarda hep sizler vardınız. Dünya tarihine geçecek bir iş çıkarttınız. Bir mücadele, bir cihat ortaya koydunuz. 15 Temmuz gecesini biz unutmadık, unutturmayacağız. Yapmış olduğumuz fotoğraf sergimiz ile 15 Temmuz’a dair arkadaşlarımızın zihinlerinde farklı bir geceyi yad etmek istedik. Bizlere 15 Temmuz gecesini unutmamak ve unutturmamak üzere bir görev tebliğ edildi. İnşallah hakkıyla yerine getiririz. Halkalı’da 15 Temmuz Şeref Meydanı’nda her gece birlikte nöbet tuttuk. Bundan sonraki 15 Temmuzlarda da sizleri o meydana nöbete davet edeceğiz. Bizler artık nöbet arkadaşıyız. Şehitlerimizin yakınlarına sevgili Kaymakamımızla birlikte sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Gazilerimizin ziyaretinde de çok ibretlik anekdotlarla karşılaştık. Rabbim bir daha bizlere 15 Temmuz’u yaşatmasın o geceyi de unutturmasın” diye konuştu.

 

ANLAMLI GECEDE SANATÇILARDAN  İLAHİLER

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Ünlü fotoğraf sanatçıları İzzet Keribar, Ozan Sağdıç, Sami Uçan, Ahmet Çağlar ve Mustafa Binol’un jüri üyesi olduğu ve 694 fotoğrafçının 1983 fotoğrafla katıldığı yarışmada, 7 fotoğraf dereceye girdi. Toplamda 50 fotoğraf da sergilenmeye hak kazandı. Programda, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi de izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Ödül töreni sonrası, sanatçılar Ömer Karaoğlu, Aziz Engin ve Saleh Sabr de söyledikleri ilahilerle büyük ilgi gördü.
Yarışmada birinci olan fotoğraf;  10.000 TL, ikinci 7.500 TL, üçüncü 5.000 TL, mansiyon ödülünü kazanan ise 2.000 TL ile ödüllendirildi. Küçükçekmece Belediyesi özel ödülü 1.500 TL olarak belirlenirken, sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların sahiplerine de 200 TL para ödülü verildi.
 1.lik Ödülü – Sedat SUNA / Katıldığı şehir: İstanbul
2.lik Ödülü – Serap KORKMAZ / Katıldığı şehir: Bursa
3.lük Ödülü-Nazlı KILIÇ / Katıldığı şehir: İzmir
Küçükçekmece Belediyesi Özel Ödülü / İsmail COŞKUN / Katıldığı şehir: İstanbul
Mansiyon – Gökmen DÜLGEROĞLU / Katıldığı şehir: İstanbul
Mansiyon – Aynur AYTİN / Katıldığı şehir: Van
Mansiyon – EMRAH GÜREL  / Katıldığı şehir: İstanbul

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.