enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5340
EURO
34,9280
ALTIN
2.439,99
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

5 BİN YILLIK MEZAR SİT ALANI İLAN EDİLDİ

5 BİN YILLIK MEZAR SİT ALANI İLAN EDİLDİ
12.03.2022
94
A+
A-

İlçemizde 2016 yılında keşfedilen kurgan mezarının bulunduğu bölge 1. derece arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

2016 yılında Çanta’da gerçekleştirilen arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkarılan, İlk Tunç Çağı’na tarihlenen yaklaşık 5.000 yıllık kurgan mezarı en önemli keşifler arasında yerini almıştı. Kazılar sonucu 5 mezar ve duvar kalıntıları açığa çıkarılmıştı. Buluntular İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne kaldırılmış ancak bölgede her hangi koruma önlemi alınamamıştı. Silivri için son derece önemli olan bu kültürel mirasın olduğu bölgeye giriş çıkış serbestken, güvenlik kamerası ile izlenememekte, güvenlik dahi bulunmamaktaydı. Yalnızca müze müdürlüğü tarafından duvarların üzeri su geçirmez örtü ile kapatılmıştı. Bu şekilde kaderine terk edilen tümülüs, definecilere de davetiye çıkartmaktaydı.

Fotoğraf : https://arkeofili.com/

KAYNAK : SİLİVRİ’ NİN SESİ

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.