enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6286
EURO
34,7879
ALTIN
2.511,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Atılanın Geri Kazanımı

Atılanın Geri Kazanımı
28.08.2016
123
A+
A-

Avcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, teknik personellerinin belirlediği yerlere atık toplama noktaları oluşturmaya devam ediyor. Daha temiz bir çevre ve doğal kaynakları korumayı hedefleyen proje kapsamında Avcılar mahallelerine geri dönüşüm konteynerleri yerleştiriliyor.

Sanayileşme ve kentleşmenin etkisiyle beraber kaynaklar bilinçsizce kullanılmakta, bu tüketimin sonucu olarak atıklar oluşmakta ve gittikçe artan oranda karşımıza çıkan atık sorunu; bireyi, aileyi ve toplumu olumsuz yönde etkilemektedir.

Her atık maddenin çöp olmadığının bilincinde hareket eden Avcılar Belediyesi,geri dönüşüm ile toplanan materyallerin yeniden işlenmesi, üretilmesi ve kullanılmasını sağlamak amacı ile atık toplama noktaları oluşturmaya devam ediyor.Bu çalışma ile dönüştürülen malzemeler doğal kaynaklarımızı korumamıza yardımcı olurken aynı zamanda atık yığınlarının oluşmadığı, daha temiz bir çevrede yaşamamızı da sağlamayı amaçlıyor.

Plastik atıkların geri dönüşümünden elyaf içeren tekstil ürünleri, atıksu boruları ve döşeme malzemeleri, metal ambalaj atıklarının eritilmesi ile yeniden hammadde üretimi yapılıyor. Cam ambalaj atıklarının öğütülmesiyle yeniden cam ambalaj ve hediyelik eşya yapılırken, kağıt, karton ambalaj atıkları ise kağıt fabrikalarında tekrar işlenerek yeniden kağıt üretiminde kullanılıyor.   

ÇEVREYE VERİLEN ÖNEM İNSANA VERİLEN ÖNEMLE EŞİTTİR

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de büyük özen gösterdiği bu konu ile ilgili olarak ; “Hayatımızda büyük önem taşıyan çevre, mevcut olan tüm değerleri ile birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmemiz için korumamız gereken önemli bir değerdir. Çeşitli nedenlerden dolayı çevrenin tahrip edilmesi ve kirletilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve gelecek nesillerimiz için büyük tehlike oluşturmaktadır. Çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevreyi korumak, gelecek nesillere sağlıklı bir dünya ve yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin önemli görevlerinden olmalıdır. Çevreye verdiğimiz zarar aslında insanlığa verilen zarardır. Çevreye verilen önem de insan varlığına verilen önemle eşittir” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.