enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5710
EURO
35,0102
ALTIN
2.428,15
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BALCIOĞLU: “VİZYONER BİR BAŞKAN DEĞİLSİNİZ.”

BALCIOĞLU: “VİZYONER BİR BAŞKAN DEĞİLSİNİZ.”
09.04.2022
129
A+
A-

Silivri Belediye Meclisi’nde Silivri Belediyesi’nin 2021 Faaliyet Raporu’nu değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, Volkan Yılmaz’a yüklendi.

Konuşmasında “Kentimizin bir cazibe merkezi olmasını istiyoruz, örnek gösterilmesini istiyoruz. Bütün çabamız bunun içindir. Mali tablolar incelendiğinde Belediyemizin borç ve mali durumunda olumlu bir tablo gözükmektedir. Ancak belediye kar amacı güden bir şirket değildir, özel sektör değildir, Belediye hizmet amacı güder. Önceliğimiz kaynaklarımızı kamuya aktarmaktır. Önceliğimiz para biriktirmek olmamalıdır. Yönettiğiniz kurum on yıllardır kendi kendine yetebilen bir kurumdur. Belediye Başkanlığı için en önemli şart şirket idarecisi gibi kar etmek, para biriktirmek değil, vizyoner bir bakış açısıyla hizmet üretmek, rutin çalışmalar yerine gelecek nesillere yönelik kapsamlı faaliyetler yapmak, şehrimizi teknoloji üssü yapmaktır. Önceki yönetimimiz şehri adeta tarım başkenti yapmak gibi bir vizyona sahipti. Şehrimize bir yüzme havuzu yapıldı, öncelik miydi değil miydi buna değinmeden yapanlara teşekkür ediyorum. Ancak bugün Belediye CHP’li olsaydı yüzme havuzu Silivri’ye yapılır mıydı? Tarihi köprülerimiz hizmete açılır mıydı? 2009 ile 2019 arasında merkezi hükümet ve İBB tarafından yaptırılmayan projelere, hizmetlere bakın. Burada sizin amacınız hizmet etmek değil, Cumhur İttifakı’nı başarılı göstermeye çalışmaktır. Hizmetin siyaseti olmaz diyen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kendinize örnek almanızı tavsiye ediyorum. Bağışlar suistimale açık bir konudur. Bağış yöntemi ile şehrimize menkul ve gayrimenkuller kazandırdınız, bu kişi veya kurumlardan gelen bağışlar için size hatırlatmak isteriz: Kimi bağışlar dikkat çekmektedir. Bu noktada şu uyarıyı da yapmak zorundayız: Kaçak yapıyla mücadele anlayışını destekliyoruz. Ancak şehrin en yoğun noktasındaki kaçak yapıları tespit edememeniz bizi kuşkulandırmaktadır. Bu konuda her türlü yasal girişimleri sürdüreceğiz.” ifadelerini kullanan Balcıoğlu, verdikleri ret oyununun gerekçesini ise şöyle açıkladı:

“Mahalli idarelerin yapması gereken zaruri işler var. Bunlar olması gereken işler. Ancak bizim önceliğimiz yarının Silivri’sini kurmaktır. Fırsatlarımız var. Elimizde imkanlarımız var. Genç bir nüfusumuz var. Yöneticilerimiz kenti iyi tanımalı ve buna uygun projeler geliştirmelidir. Tasarruf ve bağış yöntemleriniz bizi endişelendirmektedir. Ayrıca seçim vaatlerinizin bir çoğunu hayata geçiremediniz. Vizyoner zihin yapısı ve iyi idarecilik konusunda geride kalan 3 yıl sonunda sizi yeterli görmüyoruz.

KAYNAK : SİLİVRİ’ NİN SESİ

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.