enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bulgaristan Göçmenleri Genel Başkanları ile iftar açtı

Bulgaristan Göçmenleri Genel Başkanları ile iftar açtı
16.04.2022
116
A+
A-

Kısa bir süre önce Bulgaristan’da Cumhur Başkanlığı adaylığı ile Türklerin göğsünü kabartan Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı Cuma akşamı İstanbul’da göçmenler ile buluştu.

Hak ve Özgürlükler Hareketinin düzenlediği iftar programına katılan HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, seçim çalışmalarında sunulan destek için göçmenlere teşekkür etti.

İstanbul Avcılar’da İBB’nin Firuzköy Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar davetine HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Azis (aynı zamanda Kırcali Belediye Başkanı), Ahmet Ahmedov, milletvekilleri, partisinin belediye başkanları ve teşkilat yetkilileri ile katılım gösterirken, ev sahipliğini HÖH İstanbul İl Sorumlusu Fahri Vatansever ekibi ile birlikte üstlendi.

İftara İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar önceki dönem Belediye Başkanlarından Mustafa Değirmenci’nin yanı sıra İstanbul’un  tüm ilçelerinden Bulgaristan Göçmenleri Dernek temsilcileri ile özel davetliler iştirak etti.

SİLİVRİ BULGARİSTAN GÖÇMENLERİ  DERNEĞİ İFTARA KATILDI

İftara Silivri’den Beyzat Bedel’in Başkanlığında Bulgaristan Göçmenleri Dernek yöneticileri, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer ile Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı da katılım gösterdiler.

VATANSEVER, BULGARİSTAN TÜRKLERİ MÜCADELESİNE İŞARET ETTİ

İftarda konuşan HÖH İl Başkanı Fahri Vatansever, Türkiye sınırlarında Bulgaristan Türklerinin haklarına yönelik mücadelenin tarihsel sürecine değinerek, yılmadan aynı yolda devam edeceklerini belirtti. Bulgaristan’daki yoğun seçim maraton sürecinde yapılanlara değinen Vatansever, Türkiye’den sağlanan desteğin önemine işaret ederken potansiyelin çok daha fazla olduğuna işaret etti.

GEVREK: İSTANBUL VALİLİĞİNDE BİR ABLANIZ VAR

İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, topluluktaki herkes gibi göçmen bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek başladığı sözlerine Bulgaristan’daki mücadelede sorumluluk almaktan duyduğu mutluluk ve onuru ifade etti. Seçim sürecinde Bulgaristan Türklerinin çabasına yakinen şahit olduğunu belirterek, göçmenlere “İstanbul Valiliğinde her zaman kapısını çalacak bir ablanız var sakın unutmayın” dedi.

KARADAYI TEŞEKKÜR ETTİ, YENİ SEÇİM SİNYALİ VERDİ

İstanbul’da göçmenlere hitap etmekten ve onlarla bir araya gelmiş olmaktan duyduğu mutluluk ile heyecanı paylaşan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, “Mücadelemizin her aşamasında sizlerin varlığı ve desteği bizler için en önemli moral kaynağı oldu” dedi ve bugüne kadar ortaya konan çabanın kararlılıkla sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Hak ve özgürlüklerin barışın sağlanması için ifade ettiği önemi vurgulayan Karadayı, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşa atıfta bulundu.

Karadayı, Bulgaristan’da Türkler, özgürlük ve haklar hususunda kat edilecek daha çok mesafe olduğunu söylerken HÖH’ü bu süreçte siyasal gücünün belirleyici olduğunu ifade etti, “İşler Bulgaristan’da biraz karışık. Bunun için yeni bir seçime her zaman hazırlıklı olalım” diyerek tekraren göçmenlerin desteğine teşekkürleriyle kürsüden indi.

Karadayı ve HÖH Temsilcileri, göçmenlerle bol bol hasret giderirken tarihi buluşmanın anısı katılımcıların kişisel fotoğraf arşivinde yerini aldı.

KAYNAK : HÜRHABER

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.