enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Çanakkale’nin de çehresini değiştirecek ‘Fevzipaşa Konakları’ nın temelleri atıldı

Çanakkale’nin de çehresini değiştirecek ‘Fevzipaşa Konakları’ nın temelleri atıldı
28.04.2017
131
A+
A-

DEĞİŞİMİN ADRESİ FEVZİPAŞA

“Küçük birikimlerle elde edilebilir, büyük değerler” ve “Geçmişten gelen büyük değerlerin, günümüzdeki hayat buluşu” sloganları ile değişimi hayata geçirmek için yola çıkan Erdemir İnşaat 29 yıllık birikim ve deneyimini bu projeye taşıyor.

Çanakkale’nin en güzel ve en önemli lokasyonu olarak değerlendirilen Fevzipaşa Mahallesinin merkeze alındığı projenin temelleri; konseptin içerisindeki ‘Efeoğlu Konağı’ nda dün gerçekleştirilen temsili tören ile atıldı. Törene Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

Temsili temel atma töreninde konuşan Erdemir İnşaat firma sahibi Cem Erdemir bu girişimin bir kentsel dönüşüm ya da yenileme olarak nitelenemeyeceğini söyledi. Bu değişimin öncüsü olmak istiyerek 2 yıldır mesai verdiklerine dikkat çeken Erdemir,  “bu taşın altına elini bizden önce koyan Sinan Apaydın’a ve desteklerini esirgemeyerek gün veren Muhtarımız Ramazan Işıldak’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“Artık bizim de Konaklarımız var”

Projenin ev sahibi Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak yaptığı konuşmada bu proje ile her açıdan çağdaş bir gelişimin parçası olmaktan mutlu olduklarını belirterek “artık bizim de Konaklarımız var ve layık olduğumuz değişim dönüşüm dayanışma süreci ile başladı. Çanakkale’nin 1451 yılından bu yana ilk kez bir değişim ve dönüşüm oluyor ve bu çok anlamlı bir girişim. Daha iyi hizmetler bu proje ile birlikte gelecek” ifadelerine yer verdi.

“Taşın altına eller konuldu”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da konuşmasında Fevzipaşa mahallesinin kentin en güzel yerinde ancak gerek altyapı gerek yapısal anlamda ve gerekse sosyal açıdan en yoksun bir durumda olduguna dikkat çekti. Projeyi hayata geçiren Erdemir İnşaat ve Cem Erdemir’in cesaret göstererek ciddi bir adım attığını ve bu adımlar sonrası Fevzipaşa Mahallesinin kısa sürede çok güzel bir yapısal dokuya kavuşacağını belirten Başkan Gökhan “Fevzipaşa Mahallesi hayat bulacak” dedi ve Belediye olarak bu değişim ve dönüşümü destekliyor olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Fevzipaşa Mahallesi’nin ve Çanakkale’nin çehresini değiştirecek ve çağdaş bir konuma taşıyacak Fevzipaşa Konaklarının temsili törende Efeoğlu Konağı’nın temeline ilk harç konuldu.

Proje ile kapsamlı değişim hedefleniyor

Büyük şehirlerde ve bir çok Avrupa şehrinde olduğu gibi ticaretin çarşı ve esnafın buna bağlı halk yaşamının yoğun alışveriş, eğlence ve dinlenme sirkülasyonun sağlandığı bölgede yer alan mahallede; mevcut sokak ve yaşam dokusunu bozmadan, bölgeye yakışır, yatırım ve kullanıma uygun, prim ivmesi yüksek, şuan ki durumu ile küçük birikimlerle elde edilebilir. Ofis-daire ve butik işyerleri üretmek üzere yola çıkıldı.

Şehrin birçok kültürel ve tarihi zenginliklerinin bulunduğu ilk yerleşimi ve tam olarak merkezinde kalan yatırım alanında projelendirme I. , II.  ve III.  kısımlar adı altında üç kısma ayrıldı.
Çanakkale’nin haliçi olan Sarıçay’a ve Çanakkale boğazına ulaşımını üçer beşer dakikalık yürüme mesafesindeki proje alanında I. kısım yapılaşma faaliyeti başlamış olurken, diğer kısımlardaki yapılaşma faaliyetleri de peyderpey devam edecek.

Fevzipaşa sakinleri de katkı sağlıyor

Proje; mahallede yerleri bulunan ve yıllardır burada yaşamlarını sürdüren sakinleri de heyecanlandırdı. Değişimi bir anlamda destekleyen mahalle sakinleri;  yerlerinin bu değişim sayesinde bir an önce değerlenmesi ve bundan satarak sağlayacakları fayda ile farklı konum ve mekanlarda, daha iyi yer sahibi olarak daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürmeyi hedefliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.