enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5125
EURO
34,8067
ALTIN
2.427,76
BIST
9.680,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

DÜKKANDA YAŞAYAN SAADET TEYZE’YE YARDIM ELİ UZANDI

DÜKKANDA YAŞAYAN SAADET TEYZE’YE YARDIM ELİ UZANDI
08.09.2016
132
A+
A-

Küçükçekmece’de ikamet eden ve çocukları tarafından bir dükkanda yaşamaya mahkum edilen Saadet Melek Köstekli’ye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Küçükçekmece Belediyesi sahip çıktı.

67 yaşındaki Saadet Melek Köstekli’ye dört çocuğu bakmak istemeyince, kendilerine ait bir dükkanda yaşamaya mahkum etti.  Yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi yaşlı kadına yardım eli uzattı.

SAADET TEYZENİN ARTIK BİR EVİ VAR

Yetkililer, önce yaşlı kadının kullanımı için bir ev tuttu. Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri ise evin temizliğini yapıp, tüm eşyalarını yerleştirerek, Saadet teyzenin kullanımına sundu.

Yaşlı kadına anahtarının teslim edildiği o anlarda yaşadığı mutluluk ise görülmeye değerdi. Anahtar tesliminde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, “Saadet teyzemizin bayrama kendi evinde girmesi için çalışmalarımızı hızlandırdık ve bunu başardık. Çok mutluyuz” diye konuştu.

“SICAK YEMEK, GIDA VE GİYİM YARDIMI DA YAPACAĞIZ”

Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Veysel Kaya da “Saadet Teyze bizim annemiz. Onu öyle kabul ediyorum. Evlat olarak vazifemizi yerine getirdik. Annemiz, evinde güle güle otursun. Saadet annemizden elimizi çekmeyeceğiz. Belediyemizin İyilik Merkezinden her gün sıcak yemeğini getireceğiz ve gıda ile giyim yardımı da yapacağız” dedi.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Anahtar tesliminde gözyaşlarına hakim olamayan Saadet Melek Köstekli ise yetkililere dua ederek, “ Allah yetkililerimizden razı olsun. Benim yüzümü güldürdünüz. Allah da sizi güldürsün. Benim de başımı sokacak bir evim, bir anahtarım var” sözleriyle duygularını ifade etti.

Saadet Melek Köstekli’nin ev kirasını, Küçükçekmece Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü üstlendi. Vakıf ve Kaymakamlık,  yaşlı kadına nakdi yardımda da bulunacak. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.