enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE ÇOCUKLARDAN ANLAMLI ZİYARET

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NDE ÇOCUKLARDAN ANLAMLI ZİYARET
04.10.2016
102
A+
A-

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla ilçede bulunan anaokulu ve ilkokul öğrencileri, Küçükçekmece Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Ziyarete, Küçükçekmece Sağlık İşleri Müdürü Saniye Yıldız, Veteriner Şefi Kadir Bulut, Veteriner Teknikeri Mikail Doğan ile birlikte çok sayıda öğrenci öğretmenleriyle birlikte katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZA HAYVAN SEVGİSİNİ ANLATMALIYIZ’’

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün öneminden bahseden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun. Yeryüzünde var olan tüm hayvanlarında yaşam haklarına sahip olduklarını hatırlamamız açısından önemli bir gün. Sadece bugün değil her gün bütün hayvanlara dostça elimizi uzatmalıyız. Hayvanların bizden istedikleri bir kap su, bir kap yiyecek ve sevgidir. Her canlının yaşamına saygı duymalıyız ve hayvanlara sahip çıkmalıyız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, her canlının bu dünyada bulunmasının bir sebebi, hikmeti bulunduğunu ve hayvanların korunmaya muhtaç canlılar olduğunu anlatmalıyız’’ dedi.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALI’’

Doğa Koleji öğrencilerinden Ceylin Aktarma da “Bugün buraya geldiğim için çok heyecanlıyım ve  mutluyum. Bütün hayvanları gezdim ve gördüm hepsi çok tatlı ve sevimliydi. Hayvanlara bakabilecek herkes onları sahiplenmeli. Onlara destek olmamız gerekiyor. Babamla her gün sokak hayvanlarına yemek veriyoruz ve onları çok seviyorum. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı’’ dedi.

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ziyarette bulunan öğrenciler hayvan barınağındaki kedi ve köpeklere, mama, battaniye, yastık, kedi evi, gazete kâğıdı v.b gibi eşyalarda getirerek örnek olacak davranışlar sergiledi.

SOKAK HAYVANLARI VE REHABİLİTASYON MERKEZİ YENİLENDİ

Küçükçekmece Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki hayvanlara daha sağlıklı ve temiz bir yaşam alanı oluşturan  Küçükçekmece Belediyesi, 80 m2 idari binanın içerisinde Tarım Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ecza deposunu, tamamen yeniden yapılan operasyon odası ve operasyona hazırlık odasını, 3 adet kafes içerisinde 54 adet paslanmaz çelik malzemelerden yapılan kedi yaşam alanlarını,  bir adet tedavi için gelen kanatlılar için kanatlı yaşam alanlarını hayata geçirdi.
Ayrıca, 22 adet köpek kafeslerini ve tüm kedi ve köpeklerin yaşam alanlarını izolasyon yaparak, kışın soğuğunda sıcak, yazın sıcağında ise daha serin olmasını sağladı. 2 adet kedi ve köpek mamaları için uygun depo hizmete sunulmuş durumda. Depoların izolasyon ve havalandırma sistemleri de yapılarak uygun koşullarda kedi ve köpek maması deposu olarak da hizmet vermekte. Kedi yaşam alanlarında kışın soğuğa karşı korumak için  de 2 kafeste sistem kuruldu. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.