enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3565
EURO
34,4292
ALTIN
2.435,74
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İçişleri Bakanı Soylu: ‘(AFAD eğitimleri) Yoğun bir çalışmayla 56 milyon 600 bin kişiye ulaşarak geçen seneyi kapattık’

İçişleri Bakanı Soylu: ‘(AFAD eğitimleri) Yoğun bir çalışmayla 56 milyon 600 bin kişiye ulaşarak geçen seneyi kapattık’
15.04.2022
89
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Geçen yıl afet eğitim yılıydı. Bir önceki yıl afetlere hazırlık yılıydı. Geçen yıl afet eğitim yılı kapsamında 51 milyon kişiye ulaşma hedefimiz vardı. Kimine internet üzerinden kimine yüz yüze eğitimlerle Covid-19 salgınına rağmen yoğun bir çalışmayla 56 milyon 600 bin kişiye ulaşarak geçen seneyi kapattık’ dedi. Ankara’da düzenlenen AFAD Akreditasyon Sertifika Teslim Törenine Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi ekipleri Zabıta Müdürü Uğur Tozlu ve SAK ekipleri de katılım gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Genel Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine katıldı. 13 tanesi Kentsel Arama Kurtarma ve 1 tanesi beslenme alanında olmak üzere 14 Sivil Toplum Kuruluşu’nun toplamda 387 üyeye akreditasyonu gerçekleşti. Afet yönetiminde gereken farkındalığa, kapasiteye ve koordinasyona sahip olunduğunu kaydeden Bakan Soylu, “Türkiye Afet Müdahale Planımız var, Türkiye Afet Risk Azaltma planımız var. Bunun altında her il için 81 vilayet için 2020 yılının sonunda başladığımız ve 2021 yılının sonunda bitirdiğimiz 2022 yılının da ilk ayında Türkiye afet risk azaltma planını gerçekleştirdiğimiz hem 81 ilimizde depremden sele kadar endüstriyel kazalara kadar tüm afet risklerini içeren her ilin önceliklerini içeren ve o ilin üniversitesinden valiliğine kadar belediyesinden İl Özel İdaresine kadar tüm kurumlarını aynı çatı altında canlı bir il risk azaltma planlarımız var” ifadelerini kullandı. Soylu, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’de toplanma alanlarıyla ilgili toplamda 28 bin 496 toplanma alanının yapılması konusunda bir eylem planı ortaya koyulduğunu söyledi.

“Yoğun bir çalışmayla 56 milyon 600 bin kişiye ulaşarak geçen seneyi kapattık”

Afet Eğitim Yılı kapsamında önemli ilerlemeler kaydedildiğini aktaran Soylu, “Geçen yıl afet eğitim yılıydı. Bir önceki yıl afetlere hazırlık yılıydı. Geçen yıl afet eğitim yılı kapsamında 51 milyon kişiye ulaşma hedefimiz vardı. Kimine internet üzerinden kimine yüz yüze eğitimlerle Covid-19 salgınına rağmen yoğun bir çalışmayla 56 milyon 600 bin kişiye ulaşarak geçen seneyi kapattık. Üniversitelerle, yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarımızla iş birliğimizi ve koordinasyonumuzu arttırmaya devam ettik. 183 üniversite 13 bakanlık 14 sendika, federasyon ve meslek kuruluşu 14 branşta spor federasyonu ve 4 özel kuruluşla iş birliği protokolleri imzaladık” dedi.

“16 milyon 617 bin 900 kişi tatbikata katıldı”

Türkiye genelinde tüm okullarda afet eğitimi ve tatbikatlarının sürdüğünün altını çizen Soylu, “İl düzeyi Türkiye Afet Müdahale planı tatbikatlarımız, il düzeyi çığ tatbikatlarımız bunlardan en kapsamlılarından birisini daha yine gerçekleştirdik. 81 ilimizde bulunan tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz deprem anı tahliye tatbikatı. Bu tatbikatta da Sayın Milli Eğitim Bakanı ile 15 milyon 326 bin 705 öğrenci, 1 milyon 68 bin 373 öğretmen, 167 bin 378 çalışan, 51 bin 743 AFAD gönüllüsü, 358 Sivil Toplum Kuruluşu, 3 bin 505 Sivil Toplum Kuruluşu üyesi olmak üzere toplam 16 milyon 617 bin 900 kişi bu tatbikata katıldı” açıklamasında bulundu.

KAYNAK:SHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.