enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
35,0246
ALTIN
2.326,54
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İmamoğlu, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinliklerine Katıldı

İmamoğlu, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinliklerine Katıldı
19.08.2016
100
A+
A-

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis üyeleriyle birlikte Nevşehir Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen bu yıl 53’üncü Ulusal, 27’nci Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat etkinliklerine katıldı. Yurtiçi ve yurt dışından birçok vatandaşın katılım gösterdiği etkinliklere, Beylikdüzü Belediyesi’nin lojistik desteğiyle çok sayıda Beylikdüzülü vatandaş da katıldı.

Alevi ve Bektaşiler için bir tür ibadet yeri olan ilçeyi gün boyu gezen Başkan İmamoğlu, törenlerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Hacı Bektaş Veli’nin türbesinin bulunduğu, 1964 yılında müzeye çevrilen Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nı da ziyaret etti. Başkan İmamoğlu, etkinliklerin ardından Beylikdüzülü vatandaşlarla birlikte Karacaahmet Cemevi’nde Beylikdüzü Belediyesi’nce verilen lokmaya katıldı. İmamoğlu, ziyareti süresince İlhan Selçuk, Turhan Selçuk ve Fikret Otyam’ı da kabri başında ziyaret ederek onlara rahmet diledi.

“Hacı Bektaş Veli felsefesinin Dünyaya tanıtılması lazım”

Etkinliklere bu yıl ikinci kez katıldığını kaydeden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu’nun önemli erenlerinden olan Hacı Bektaş Veli’nin yüzlerce yıl önce söylediği sözlerinin ne kadar değerli olduğunun bugün ülkemizde giderek kuvvetlenmesinin düşünülmesi gerekildiği mesajını vererek, “Çok kıymetli bir ziyaret yaptık. Hacı Bektaş Veli felsefesinin dünyaya tanıtılması lazım. Türk toplumunun ne değerler taşıdığının gösterilmesi lazım. Bu değerlerin Dünya çapında hissettirilmesi toplumumuzun saygınlığını arttıracaktır. Hacı Bektaş, yüz yıllar önce düşmanlığın, savaşın karşısında durmuş, yüz yıllar önce kadının eğitiminden, aklın fikrin özgürlüğünden bahsetmiş. Her sözü çok değerli ve derin düşünülecek sözler. Umarım gelecek yıllarda bu felsefenin karşılığını bulacağımız ziyaretler yaşarız.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.