enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5403
EURO
34,9400
ALTIN
2.421,20
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İNSANI ONARAN DÜŞÜNCELER KONUŞULDU

İNSANI ONARAN DÜŞÜNCELER KONUŞULDU
24.11.2016
122
A+
A-

Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği “İnsanı Onaran Konuşmalar’’ isimli söyleşi programının konukları, ünlü yazarlar Ahmet Taşgetiren ve Yusuf Özkan Özburun oldu.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu başta olmak üzere çok sayıda dinleyici katıldı.

“İNSAN AKLI VE KALBİ SÜREKLİ DARBELENİYOR’’

Güncel olayların insana olan etkilerinden söz eden yazar Yusuf Özkan Özburun, “Günümüzde insan aklı ve kalbi sürekli darbeleniyor yani sürekli sağdan soldan darbeler alıyoruz. Günlük hayatın dilinden, popüler kültürden, haberlerden dizilerden yoğun darbeler alıyoruz. Bizler bu darbeleri aldıkça bizde bazen bakış açımızı kaybedebiliyoruz. Çünkü bir karmaşayla karşı karşıyayız. Birçok yerden birçok şey söyleniyor. İstiyoruz ki bu konuşmalar az çok fırtınalı denizde yol almaya çalışan bir gemiye yol gösteren deniz feneri gibi olsun. İnsanlara ışık tutsun ve bakış açısı olsun’’ dedi.

“DİN VE SİYASET İLİŞKİSİ ÖNEMLİ BİR KONUDUR’’

Din hakkında da bilgiler veren Taşgetiren, “Din ve siyaset ilişkisi önemli bir konudur. Bir şekilde hayatımızı etkileyen iki unsurun iki müessesenin birbiriyle ilişkisi açısından üzerinde durmamız gereken hayati bir konu. Din dediğimizde o bir değerler bütününü, bir hayat nizamını ve hakikat çizgisini ifade ediyor. Din ölçüleri Allah-ü Teâlâ tarafından bildirilen bir hakikat nizamı ve hayat çerçevesidir. Din sadece ibadetle sınırları olmayan bütün hayatımıza ölçü veren; aile hayatından insan ilişkileri ile eğitim ve ekonomik hayata kadar bir değerler bütünüdür’’dedi.

“SİYASET DIŞINDA BİR HAYATIMIZ YOK’’

Siyasetin hayatımızdaki yerinden de bahseden Taşgetiren, “Siyaset hayatın bir gerçeğidir ve siyasetin içinde yaşıyoruz. Siyaset dışında bir hayatımız yok. Küçük bir aile ortamını düşündüğünüzde bile oranın siyaseti vardır ve buda baba, anne ve evlat siyasetidir. Genel olarak baktığımızda siyaset bizim dışımızda değildir. Ülke nasıl yönetiliyor, ülkede ki teneffüs ettiğimiz hava bizi boğuyor mu yoksa içimizi mi açıyor, ülkedeki hâkim düzen aile hayatımıza nasıl yansıyor, ekonomik hayatımıza nasıl yansıyor, çocuklarımızın eğitim hayatı, hukuk düzeni bunların hepsi siyasetin bir parçasıdır” dedi.

“DİN DAHA ÇOK BELİRLEYİCİ BİR MÜESSESEDİR’’

Din ve siyaset ilişkisini anlatan Taşgetiren, “İnsan olarak kendimize baktığımızda hem dinle iç içeyiz hem siyasetle iç içeyiz. Bunların birbirini nasıl etkilediği o yüzden bizim açımızdan çok önemlidir. Din daha çok belirleyici bir müessesedir. Yani insanın yaratılış noktasına baktığımızda insanın yaratıcısıyla ilişkisi noktasından baktığımız zaman günlük hayatımızda onu unutuyoruz. Bu çok önemli bir zihni yanılgıdır. Hâlbuki biz yoktuk var edildik ve var eden bir kudret var. Bazı şeyleri unutmamak lazım. Mesela yoktan var edildiğimizi, bizi bir yaratanın olduğunu, yaratıcının Allah olduğunu, yaratıcının bizi boş yere yaratmadığını unutmamak lazım’’dedi. Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, yazarlara teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.