enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İSKEÇELİ’NİN KAÇAK YAPISI MÜHÜRLENİYOR

İSKEÇELİ’NİN KAÇAK YAPISI MÜHÜRLENİYOR
01.04.2022
204
A+
A-

Silivri Değirmenköy’de bulunan İskeçeli Mobilya Fabrikası’nın kaçak durumdaki ek yapıları için mühürleme kararı çıktı.

Silivri’de bulunan ve Comfy yataklarının da üreticisi olan İskeçeli Mobilya firmasının fabrikasına yapılan usulsüz ek yapılar tepki çekiyor. Fabrikaya ait arsa üzerinde daha önceki yıllarda inşa edilmiş olan ilk binanın bölgedeki imar emsalinin altında olması nedeniyle, fabrika sahipleri hakları olan emsali kullanmak için mevcut binanın bitişiğine ek bir bina daha inşa etmek için Silivri Belediyesi’ne başvurmuştu. Ancak Belediye tarafından yapılan plan incelemesinde, karayolu yaklaşma sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle başvuru reddedilmişti. Ancak yasaların emrettiği bu red kararına karşın, fabrika binasına bitişik ve ilk binaya yakın büyüklükte ikinci bir bina ve eklentiler yine de yapıldı. Bu duruma da bizzat Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz göz yumdu. Yasadışı olarak yapılan bu fabrika binalarının ruhsatı yok, projesi yok, yasal bir inşaat olmadığı için Belediye’ye ödenen harçları yok, karayolu yaklaşma sınırını ihlal ediyor.

Ve kamuoyundaki tepki ve ısrarlı takip sonucu İBB konuya müdahale etti. İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddeleri uyarınca İskeçeli’nin kaçak durumdaki ek yapısının mühürlenmesine karar verilirken, yakın zamanda yıkım ve para cezası kararı çıkması da bekleniyor.

KAYNAK : SİLİVRİ’ NİN SESİ

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.