enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5129
EURO
34,9158
ALTIN
2.432,48
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kılıç ‘Beton kalitesi hayati önem taşıyor’

Kılıç ‘Beton kalitesi hayati önem taşıyor’
01.11.2022
67
A+
A-

Silivri’de faaliyetini sürdüren ADM Beton, standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için ürün kalitesinden taviz vermeden hizmet vermeye devam ediyor.

Silivri merkezli faaliyetini sürdüren ADM Beton yönetim kurulu üyesi Necati Kılıç, Deprem riski taşıyan Silivri ve çevresinde kullanılan betonun hayati önem taşıdığını belirterek, Santrallerinde Türkiye standartlarında üretim yaptıklarını belirtti.

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son zamanlarda maliyetlerin yüzde 20-25 arttığı halde eski fiyatların nerdeyse yüzde 30 altına geldi. Bir anda ortalıkta rekabet kızışması oldu. Bu haksız bir rekabettir. Bizim işimizde iki türlü haksız rekabet var, birincisi legal haksız rekabet, ikincisi illegal haksız rekabet vardır. Legal olan haksız rekabet daha çok bu işin hammadde üreticilerinin kar marjlarından feragat ederek daha aşağı fiyat verebiliyor. Bunlar kanuna göre legal rekabetler. Rekabet kuruluna göre ‘bir ürün maliyetinin altında finansman veya üretim gücün kullanarak ürünü satamazsın’. İkincisi illegal dediğimiz rekabet, burada işin hırsızlık boyutu giriyor devreye. Bu da pek ölçülebilirliği yok ama, aradaki oynama payları çok yüksek paralar tutuyor. Şöyle söyleyebilirim, bir metreküp betonda beton sınıfına göre ve kullandığın hammaddeye göre çok küçük değişiklikler olmak koşuluyla 2300 kilo ile 2400 kilo arasında değişir. Böyle bir üründe siz beton döktüğünüz alanda ölçümlemesi çok kolay değildir. Hal böyle olduğunda son iki üç aydır da maliyetlerin altına düşünce fiyatlar ya zararına satış yapılıyor ya metrajdan çalınıyor ya da kaliteden çalınıyor. En sıkıntı olan tarafı da kaliteden çalmak, her bir sınıfın maliyeti aşağı yukarı minimumu yüzde 3 far atar.” dedi.

KAYNAK : SHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.