enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5544
EURO
34,9322
ALTIN
2.444,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması
03.08.2016
109
A+
A-

Avcılar’da darbeye karşı her günbir mahallede başlayan “CUMHURİYET ve DEMOKRASİ BULUŞMASI” 01 AĞUSTOS Pazartesiakşamı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde gerçekleşti.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndegerçekleşen, yoğun katılımın yaşandığı Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşması, Ayyıldızlı bayrağımız, Atatürk Posterleri ve 10. Yıl Marşı eşliğinde devam etti.

Vatanın birlik ve beraberliğiuğruna, Cumhuriyet ve Demokrasi uğruna hiç düşünmeden canını ortaya koyanşehitlerimiz için, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun hemenardından gür bir sesle okunan İstiklal Marşı’mız, Avcılar’ın her semtindeyankılandı.

Program, TBMM, İBB ve AvcılarBelediye Meclisinde de okunan, ortak deklarasyonun okunması ile devam etti.

TÜRKİYE LAİKTİR LAİK KALACAK

Konuşma yapmaküzere sahneye davet edilen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli,alkışlar eşliğinde, elinde Türk Bayrağı ile çıktığı sahnede; “ Türkiye’de darbegirişiminden sonra artık ortak bir dil oluşmuştur. Türk halkı artık siyasettekutuplaştırıcı, bölücü, ayırıcı bir dili istememektedir ” dedi. Sözleri sıksık, “ Türkiye Laiktir Laik Kalacak ve Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”sloganları ile kesildi. Başkan Dr. Handan Toprak Benli devam ettiğikonuşmasında ; “Egemenlikkayıtsız şartsız milletindir diyen, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize emaneteden Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini ve Laik Demokratik Sosyal bir HukukDevleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için buluşuyoruz.Demokrasi için, Cumhuriyetimiz için omuz omuzayız. Yaşasın Laik, DemokratikTürkiye Cumhuriyeti” dedi.

Cumhuriyet ve DemokrasiBuluşması, programın bitiminin ardından da devam etti. Mustafa Kemal PaşaMahallesi sakinleri 10. Yıl Marşı söylemeye devam ederken, sahneye çıkançocuklar ellerinde Türk Bayrağımız ve Atatürk bayrakları ile eşlik etti.

Avcılar’da diğer mahallelerdedevam edecek olan Cumhuriyet ve Demokrasi Buluşmasının gün ve tarihleri iseşöyle;

02 AĞUSTOS SALI                          

SAAT: 21.00- 22.00          AMBARLIMAHALLESİ, DENİZKÖŞKLER MAHALLESİ

03 AĞUSTOS ÇARŞAMBA           

SAAT: 21.00- 22.00          FİRUZKÖYMAHALLESİ

05 AĞUSTOS CUMA                      

SAAT: 21.00- 22.00          ÜNİVERSİTEMAHALLESİ

06 AĞUSTOS CUMARTESİ           

SAAT: 21.00- 22.00          CİHANGİRMAHALLESİ

07 AĞUSTOS PAZAR                     

SAAT: 21.00- 22.00          GÜMÜŞPALAMAHALLESİ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.